DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. janvārī, 2016
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Latvijas nacionālais stends – divās tūrisma izstādēs vienlaikus

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Gan starptautiskā izstāde “Matka 2016” Helsinkos, gan “Adventur 2016” Viļņā sola tikšanos ar tūkstošiem ceļot gribētāju.

"Matka" Helsinkos ir lielākā starptautiskā tūrisma izstāde Ziemeļeiropā, kurā arī šogad piedalīsies vairāk nekā 1000 organizāciju un uzņēmumu no apmēram 80 pasaules valstīm, tostarp – no Latvijas.

Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA) Latvijas nacionālo stendu ar tūrisma saukli "Latvia. Best Enjoyed Slowly" (Iepazīsti Latviju nesteidzoties) Helsinku izstāžu centrā "Finexpo" organizē regulāri, turklāt darbu stendā papildinot ar  īpašām mārketinga aktivitātēm. Šogad – ar sarīkojumu Somijas tūrisma operatoriem un mediju pārstāvjiem Latvijas vēstniecībā Helsinkos, Latvijas pārstāvja piedalīšanos mediju brokastīs u. c.

TAVA tūrisma tirgus speciāliste Inguna Žīgure atzīst: "Ir patiess prieks doties uz Helsinkiem, jo var skaidri redzēt, ka mūsu mārketinga aktivitātēm šajā tirgū ir rezultāts. Somu tūristu skaits aug. Lai pozitīvā tendence saglabātos, ir jāizmanto katra iespēja somiem atgādināt, cik daudz interesanta varam piedāvāt."

"Matka" notiks no 21. līdz 24. janvārim. Latvijas stendā strādās pārstāvji no Rīgas tūrisma attīstības biroja, Jūrmalas pilsētas domes, Latvijas kempingu asociācijas, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas, Latvijas Kūrortpilsētas asociācijas, Latgales reģiona tūrisma asociācijas "Ezerzeme", Kurzemes tūrisma asociācijas, Gaujas Nacionālā parka tūrisma biedrības, Daugavpils Marka Rotko mākslas centra, SIA "3K Management", SIA "HWS Management", SIA "Mogotel", SIA "Hotel Jurmala SPA" un SIA "Lienes apartamenti".

Vienlaikus ar "Matku" Somijā kaimiņvalsts galvaspilsētā Viļņā nu jau ceturto reizi notiks starptautiskā nozares izstāde "Adventur 2016". Lietuviešu izstāde mēroga ziņā ir daudz mazāka (apmēram 200 dalībnieku no 35 valstīm) par somu "Matku" un liels akcents tiek likts uz vietējā tūrisma popularizēšanu, tomēr kaimiņvalsts ceļotāji spēlē nozīmīgu lomu mūsu tūrisma attīstībā un iespēja viņus uzrunāt tiks mērķtiecīgi izmantota. 

TAVA speciāliste Inta Briede stāsta: "Lietuvieši ir bieži viesi mūsu valstī. Viņiem te patīk. Piedalīšanās izstādē "Adventur" dod iespēju pastāstīt, kas mums ir jauns, un pamudināt viņus šo piedāvājumu izmantot."

"Adventur 2016" Lietuvas izstāžu centrā "Litexpo" notiks no 22. līdz 24. janvārim. Latvijas nacionālajā stendā strādās pārstāvji no Rīgas tūrisma attīstības biroja, Latvijas Kempingu asociācijas, Vidzemes tūrisma asociācijas, Limbažu novada pašvaldības, Gulbenes tūrisma un kultūras mantojuma centra un Gaujas Nacionālā parka tūrisma biedrības, Latgales reģiona tūrisma asociācijas "Ezerzeme" un Daugavpils Marka Rotko mākslas centra, Kurzemes tūrisma asociācijas, Zemgales tūrisma asociācijas un Ķekavas novada pašvaldības tūrisma koordinācijas centra, Latvijas viesnīcu un restorānu asociācijas un SIA "Medicīnas tūrisma centrs".

"Adventur" rīkotāji aicina šogad īpašu uzmanību pievērst īsajiem brīvdienu ceļojumiem, taču tūristi gaidīs arī citus saistošus piedāvājumus. Pirmo reizi Viļņas izstādē nacionālajā stendā strādās Medicīnas tūrisma centra speciālisti, ar mūsu valsts piedāvājumu cenšoties ieinteresēt kaimiņus.

Gan Somija, gan Lietuva ir valstis, no kurām tūristu skaits Latvijā pērn ir īpaši pieaudzis. Pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem, 2015. gada 9 mēnešos mūsu valsts viesnīcās un citās tūristu mītnēs apkalpoti 69 tūkstoši (+12,4%) somu un 117 tūkstoši (+23%) lietuviešu. Somu tūristi mūsu zemē pavadījuši 124 tūkstošus (+8,5%) nakšu, bet mūsu dienvidu kaimiņi – 203,5 tūkstošus (+18,5%) nakšu.

Inta Briede, TAVA sabiedrisko attiecību speciāliste

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI