DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. februārī, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Līdz otrdienai pagarināts pieteikšanās termiņš konkursam ”eXperiments”

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Līdz otrdienai, 17. februāra plkst. 12.00 pagarināts pieteikšanās termiņš Latvenergo koncerna erudīcijas konkursam ”eXperiments”. Pēc komandas pieteikuma apstiprināšanas, dalībniekiem pieejami pirmie iesildīšanās jautājumi, uz kuriem jāatbild līdz 17. februāra plkst. 18.00. ”eXperiments” ir erudīcijas konkurss par fiziku 8. un 9. klašu skolēniem.

Konkurss notiks neklātienes un klātienes posmos – pirmās divas atlases kārtas notiks konkursa mājaslapā, pusfināla kārtas lielākajās Latvijas pilsētās, bet fināls televīzijas kanālā LNT. Konkursa laikā dalībniekus ar savu klātbūtni pagodinās "eXperimenta" mentori – sabiedrībā zināmi un augsti novērtēti fiziķi. Konkursa uzvarētāju komanda dosies ceļojumā uz siltajām zemēm.

"eXperimenta" norise

Lai piedalītos konkursā, jāizveido komanda, kurā ir seši 8. un/vai 9. klašu skolēni, kā arī viens skolotājs-konsultants. Konkursa nolikums pieejams www.experiments.lv/nolikums.

  1. Neklātiene www.experiments.lv:
  • Pagarinātā reģistrācija līdz 17. februāra plkst. 12.00;
  • "Iesildīšanās testa" jautājumi līdz 17. februāra plkst. 18.00;
  • "Eksperimentālais izaicinājums" no 18. februāra līdz 17. martam.
  1. Klātiene:
  • Sešas pusfinālu kārtas lielākajās Latvijas pilsētās no marta līdz aprīļa beigām;
  • Fināls televīzijas spēlē kanālā LNT, maijā.

Latvenergo koncerns erudīcijas konkursu organizē jau 20 gadus pēc kārtas. 2014./2015. gada sezonā "eXperiments" tiek rīkots kopā ar ceļojumu aģentūru "Jēkaba ceļojumi", graudu pārstrādes uzņēmumu "Dobeles dzirnavnieks", žurnālu zinātkāriem lasītājiem "Uzzini!", izglītības uzņēmumu "Lielvārds", skolēnu un studentu karti "ISIC", mācību portālu par fiziku "Fizmix", unikālu un neparastu brīvā laika pavadīšanas iespēju veidotāju "Quest Lab",  "Jauno Rīgas teātri", radiostacijām "Kurzemes radio" un "Divu krastu radio", Latvijā lielāko jauniešu izklaides portālu "Spoki.lv", kā arī "Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri" un ūdens aktīvās atpūtas bāzi "Veikot.lv".

Inga Cīrulee
Konkursa "eXperiments" koordinatore

Sandra Vējiņa
Preses sekretāre AS Latvenergo

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI