DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. janvārī, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Latvijas prezidentūras ES Padomē laikā Briselē būs apskatāma izstāde ”Seko Latvijai”

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Brisele/Rīga, 2015.gada 12.janvāris. Latvijas prezidentūras ES Padomē laikā ES Padomēs ēkā Justus Lipsius Briselē ir apskatāma Latvijas nacionālā dizaina ekspozīcija. Dizaina ekspozīciju šodien atklāja Latvijas vēstniece Eiropas Savienībā Ilze Juhansone.

Izstādi "Seko Latvijai" veido trīs galvenie elementi – Latvijas ainavu un kultūras mantojuma lielformāta fotodarbi, interaktīvs "Dejas ceļš", kas atklāj latviešu tradīciju vitalitāti, un Latvijas dizaineru mēbeļu kolekcija, kas Latvijas un latvieša dabu, tradīcijas un prasmes interpretē mūsdienu dizaina valodā.

Ēkas vestibilā ir iespējams iemēģināt latviešu tautas dejas soli, savukārt mēbeļu kolekcijai izvēlēti dizaina zīmoli, kas pārstāv gan roku darba kvalitāti un vienreizīgumu, gan lakonismu un pamatīgumu.

Ieejas vestibilā izvietots ceļš ar latviešu tautas dejas "Spriguleits" soļiem. Tā ir vienkārša un atraktīva deja, kas ir pavisam viegli apgūstama, sekojot pēdu rakstam uz paklāja. Ar deju sākas vizuāla iepazīšanās ar Latviju. Pirmos deju soļus kolēģiem ES Padomes ēkā rādīja Briseles latviešu dejotāji. Deju, pateicoties Latvijas Institūta atbalstam, iespējams izdejot arī Latvijas FB lapā If you like Latvia, Latvia likes you.

Ekspozīciju atklāj modulāra mēbeļu sistēma "Meet Me!", bet logi uz Latviju ir lielformāta fotodarbi ar ainavām un izciliem kultūras objektiem. Ziemeļniecisko minimālismu un dizaina kvalitāti, kā arī veiksmīgu rūpnieciskās ražošanas piemēru apliecina "MINT" mēbeļu grupa, bet Latvijas dizaineru panākumus – "Bloom" taburete, kas apbalvota ar prestižo "RED DOT" balvu. Dizaina izglītības potenciālu un jaunās paaudzes inovatīvismu reprezentē "Spriego pats" ķeblīši, bet spēcīgu māju sajūtu interjerā rada "Mammalampa" gaismas ķermeņi – stāvlampas "The Bride" un "The Wise One". Ekspozīciju noslēdz dizaina risinājumu izlase, kas veidota no starptautisku atzinību guvušiem Latvijas autoru darbiem ne vien produktu, bet arī modes, izstāžu un iepakojumu dizainā un dizaina menedžmentā.

Ekspozīcijas autors ir dizaina birojs "H2E", kas ir viens no ietekmīgākajiem dizaina uzņēmumiem Latvijā. Uzņēmumu radījuši un vada Ingūna Elere un Holgers Elers, kuri ir arī Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas mācībspēks.

Papildus informācija: https://eu2015.lv/lv/jaunumi/zinas/247-latvijas-prezidenturas-es-padome-laika-brisele-bus-apskatama-izstade-seko-latvijai

Linda Jākobsone,
Prezidentūras komunikācijas un sabiedrisko attiecību departamenta vadītāja
Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariāts

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI