DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. jūnijā, 2014
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ukrainā stājies spēkā likums par ārvalstu pilsoņu un bezvalstnieku ieceļošanu un izceļošanu pagaidu okupētajā teritorijā

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas ārlietu ministrija saņēmusi Ukrainas vēstniecības Rīgā diplomātisko notu ar informāciju par to, ka Ukrainā spēkā stājies likums „Par pilsoņu tiesību un brīvību aizsardzību un tiesisko kārtību pagaidu okupētajā Ukrainas teritorijā”. Likums nosaka, ka ārvalstu pilsoņi un bezvalstnieki pagaidu okupētajā teritorijā ieceļo un izceļo no tās tikai noteiktos robežkontroles punktos, iepriekš saņemot īpašu atļauju Ukrainas kompetentajās iestādēs. Par jaunās ieceļošanas un izceļošanas kārtības neievērošanu personām var piemērot naudas sodu vai pat arestu. Ārvalstu pilsoņiem un bezvalstniekiem aizliegts tranzītā šķērsot pagaidu okupēto teritoriju. Detalizētāku informāciju par jauno ieceļošanas kārtību iespējams saņemt Ukrainas vēstniecībā Rīgā.

Kontaktinformācija:

Ukrainas Republikas vēstniecība Latvijas Republikā
Adrese:            Kalpaka bulvāris 3, Rīga, LV-1010
Tālrunis:          +371 6724 3082
Fakss:              +371 6732 5583
E-pasts:           embassy@ml.lv; emb_lv@mfa.gov.ua
Web:                http://latvia.mfa.gov.ua/en  

Ārlietu ministrija, ņemot vērā saspringto politisko un drošības situāciju - šīs Ukrainas teritorijas nelikumīgo aneksiju - kā arī to, ka pašreizējos apstākļos konsulāro palīdzību ceļotājiem šajā reģionā nav iespējams nodrošināt, aicina atturēties no braucieniem uz Krimas pussalu.

Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments
Preses un informācijas nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI