DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. janvārī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes

Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas uzruna Latvijas prezidentūras ES Padomē atklāšanai veltītajā koncertā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Valsts kanceleja

Labvakar, BOZAR direktora kungs,

Ekselences, ministri, Latvijas draugi un Latvijas atbalstītāji, mīļie draugi latvieši,

Šovakar es jūs sveicu visas Latvijas vārdā un aicinu kopīgi baudīt skaistu mūzikas piedzīvojumu. Tas vēstīs par Latvijas pirmo prezidentūru Eiropas Savienības Padomē, kas sākusies nupat, janvārī.

Vai tiešām iespējams šovakar muzikāli uzzīmēt Latvijas prezidentūru un tās trīs galvenās prioritātes turpmākiem sešiem mēnešiem? Eiropas konkurētspēja, vienots digitālais tirgus un Eiropas lomas stiprināšana pasaulē – lai tās īstenotu, ir vajadzīga liela drosme un ambīcijas. Gan no Latvijas valdības, visiem Latvijas ekspertiem un ierēdņiem, gan arī no visām Eiropas Savienības valstīm, tajā skaitā Beļģijas. Roku rokā mums būs jāstrādā, lai mūsu Eiropas pilsoņi varētu dzīvot mierā un saticībā, droši savās mājās un darba vietās. Savas pamatvērtības Eiropa sargās!

Arī Beļģijas Nacionālajam simfoniskajam orķestrim šovakar šīs prioritātes tulkojot, būs jārāda liels profesionālisms un virtuozitāte. 

Un tomēr šīvakara patiesā zvaigzne ir Elīna Garanča. Meitene no Rīgas, pasaulslavenā un apbrīnojamā dziedātāja, kas šim vakaram izvēlējusies daudzveidīgu Eiropas mūzikas programmu – tai skaitā arī jauno Latvijas komponistu skaņdarbus.

Pie diriģenta pults arī mūsējais - Karels Marks Šišons, kurš, savulaik strādājot Latvijā, atstājis izcilas radošās zīmes Latvijas mūzikas dzīvē!

Dāmas un kungi!

Es lepojos ar savu zemi Latviju, ar tās talantīgajiem cilvēkiem, ar kuriem mēs šobrīd nesam Eiropas dienaskārtības karogu ar vislielāko atbildību.

Lai mums veicas, Eiropa!

Skaistu Jums vakaru! 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI