DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: Latvieši visā plašajā pasaulē - jūs esat Latvija

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Esam iegājuši mūsu simtgades gadā. Šogad mēs izvērtējam savu pagātni, kā arī izvirzām mērķus nākošajām gadu desmitgadēm. Mūsu cilvēki ir Latvijas lielākā vērtība, lai kur viņi dzīvotu,” atzīmēja Valsts prezidents Raimonds Vējonis 2018. gada 5. aprīlī, Sanfrancisko tiekoties ar latviešu diasporas pārstāvjiem.

"Nav svarīgi, kurā pasaules malā atrodamies, bet gan tas, ka savās sirdīs, domās, attieksmē un darbos esam kopā ar Latviju un lepojamies ar mūsu valsti. Latvieši visā plašajā pasaulē ir mūsu tauta. Jūs esat Latvija," uzsver Raimonds Vējonis.

Valsts prezidents atzina, ka Latvija ir daudz paveikusi, lai pēc neatkarības atgūšanas nostiprinātu mūsu valsti. Nākamajā simtgadē mēs vēlamies ieiet drošāki un labklājīgāki. NATO daudznacionālie spēki Latvijā ir spēcīgs atturēšanas un solidaritātes signāls. Tomēr vēl daudz darāmā t.s. maigās drošības jomā.

Valsts prezidents pateicās ikvienam latvietim ASV par nozīmīgo darbu, stiprinot savas latviskās saknes, latviešu valodu un tās kultūru arī esot tālu prom no dzimtenes.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis no 2018. gada 2. aprīļa līdz 7. aprīlim darba vizītes ietvaros apmeklē Amerikas Savienotās Valstis. Sestdien, 2018. gada 6. aprīlī, Valsts prezidentam plānota tikšanās arī ar latviešu diasporas pārstāvjiem Ņujorkā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI