DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ministru prezidents: WorldSkills Latvijas pārstāvji ar savu darbu nesuši mūsu valsts vārdu pasaulē

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ministru prezidents Māris Kučinskis otrdien, 3. aprīlī, Ministru kabinetā sveica pasaules jauno profesionāļu meistarības konkursa “WorldSkills 2017” konkursantus un viņu prasmju pilnveidotājus.

Ministru prezidents Māris Kučinskis klātesošajiem uzsvēra, ka "Jebkur un visos laikus ir vajadzīgi cilvēki, kuri ir spējīgi izdarīt praktiskas lietas, turklāt augstā līmenī. WorldSkills Latvijas pārstāvji ar savu darbu ir nesuši mūsu valsts vārdu pasaulē, līdzīgi kā to ir darījuši sportisti un kultūras jomas pārstāvji. Šie cilvēki ir parādījuši, ka Latvijai ir ar ko lepoties. Novēlu neapstāties pie sasniegtā!"

Konkursa laureātus klātienē sveica arī Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis: "Latvijas komandas sasniegumi apliecina mūsu spējas sagatavot augsta līmeņa profesionāļus un rada pārliecību, ka arī turpmāk daudzu jauniešu mērķtiecīga izvēle būs tieši profesionālā izglītība un ar to saistīta karjeras izvēle. Sasniegumi ir labākais stimuls, kas motivē un ļauj noticēt saviem spēkiem."

Kā iepriekš informējām, no Latvijas "WorldSkills 2017" konkursā piedalījās 8 konkursanti, kuri sacentās mēbeļu galdnieka, skatlogu noformētāja, grafiskā dizainera un tīmekļa vietņu izstrādātāja, elektriķa, pavāra, apģērbu izgatavotāja un smagās tehnikas apkopes mehāniķa prasmju konkursos. Laureāti saņēma Ministru kabineta Diplomus un naudas balvas – kopumā 4 200 eiro apmērā.

 "WorldSkills 2017" konkurss no 14. līdz 19. oktobrim norisinājās Abū Dabī, Apvienotajos Arābu Emirātos. Konkursā 1200 jaunie profesionāļi no 58 valstīm sacentās 51 prasmju konkursā. "WorldSkills" ir starptautisks jauno profesionāļu meistarības konkurss, kurš šogad notika 44. reizi.

FOTO: https://www.flickr.com/photos/valstskanceleja/albums/72157694471912334

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI