DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. martā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes

NA turpina tradīciju apciemot leģionārus

Nacionālā apvienība
Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Tuvojoties 16. martam, Nacionālās apvienības (NA) priekšsēdētājs Raivis Dzintars kopā ar partijas jauniešiem turpināja tradīciju apciemot latviešu leģionārus, uzklausīt viņu dzīvesstāstus, sveikt ar dziesmām un vienoties draudzīgās, vērtīgās sarunās.

Šoreiz liels paldies par uzņemšanu sakāms 15. divīzijas leģionāriem Harijam Freimanim (93 gadi) un Mārtiņam Balodim (91 gads), kā arī 19. divīzijas leģionāram Edgaram Vēveram (94 gadi) un viņa kundzei Venijai.

Raivis Dzintars: "Latviešu leģionāri ir daļa no tā, kas mēs esam bijuši. Daļa no tā, kas mūs veidojis. Laikmets viņiem liedza iespēju cīnīties pašiem savā formastērpā, bet neviens nevarēja atņemt pašiem savu mērķi - Latviju - un apņēmību par to varonīgi cīnīties. Šodien noliegt, aizmirst vai godināt un teikt paldies - tā ir katra mūsu pašu izvēle. Un šī izvēle liecina, kas mēs esam šodien."

16. martā plkst. 10.00 paredzēts dievkalpojums Sv. Jāņa baznīcā, plkst.11.00 no turienes sāksies gājiens, kas virzīsies pa Kaļķu ielu uz Brīvības pieminekli, kur notiks ziedu nolikšana un paredzēta arī karogu aleja. Plkst. 14.00 paredzēts piemiņas pasākums Lestenes brāļu kapos.

Pasākumu oficiāli ir pieteikusi Daugavas vanagu Limbažu nodaļa, NA jaunieši tradicionāli sagaidīs leģionārus un viņu laikabiedrus ar karogu aleju un baltām rozēm gājiena noslēgumā pie Brīvības pieminekļa.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI