DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. februārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ministru prezidents dosies vizītē uz Baltkrieviju

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ministru prezidents Māris Kučinskis no 7. līdz 8. februārim uzturēsies darba vizītē Baltkrievijā, kur tiksies ar augsta līmeņa Baltkrievijas amatpersonām, kā arī ar uzņēmējiem.

Minskā M. Kučinskis tiksies ar Baltkrievijas prezidentu Aleksandru Lukašenko, Baltkrievijas premjerministru Andreju Kobjakovu un Baltkrievijas Nacionālās asamblejas Republikas padomes priekšsēdētāju Mihailu Mjasņikoviču un Pārstāvju palātas priekšsēdētāju Vladimiru Andrejčuku. Tikšanos laikā plānots pārrunāt abām valstīm svarīgos divpusējās un reģionālās sadarbības jautājumus, kā arī pievērsties aktualitātēm Eiropas Savienības un Baltkrievijas sadarbībā.

Paredzēts, ka vizītes laikā Ministru prezidents ar Baltkrievijas kolēģi parakstīs vairākus Latvijas Republikas un Baltkrievijas Republikas starpvaldību līgumus: līgumu par kodolnegadījumu operatīvu izziņošanu, informācijas apmaiņu un sadarbību kodoldrošības un aizsardzības pret radiāciju jomā; līgumu par sadarbību civilās aviācijas gaisa kuģu meklēšanas un glābšanas jomā; Saprašanās memorandu par galvenajiem ekonomiskās sadarbības virzieniem vidēja termiņa perspektīvā.

Papildus tam, Minskā plānots parakstīt Latvijas Republikas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Baltkrievijas Republikas dabas resursu un apkārtējās vides aizsardzības ministrijas sadarbības programmu 2018.-2022.gadam, kā arī Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas un Baltkrievijas Republikas Sporta un tūrisma ministrijas sadarbības līgumu sporta jomā un Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas un Baltkrievijas Republikas Valsts zinātnes un tehnoloģiju komitejas vienošanās par zinātniski tehnisko sadarbību.

Ministru prezidents tiksies arī ar vadošajiem Baltkrievijas tranzīta un loģistikas kompāniju vadītājiem, apmeklēs Baltkrievijas industriālo parku "Lielais akmens" un Augsto tehnoloģiju parku.

Kopā ar M. Kučinski uz Baltkrieviju dosies vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards, satiksmes ministrs Uldis Augulis, kā arī pašvaldību vadītāji un uzņēmēji.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI