DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. janvārī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Konkursa “Gribu būt mobils” Rīgas pusfinālā uzvar Baložu vidusskolas komanda ”Baložu vidusskola”

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2018. gada 16. janvārī Motormuzejā notika konkursa „Gribu būt mobils” pusfināls. Skolēni rādīja savas zināšanas ceļu satiksmes drošības jautājumos, iesaistījās ceļa zīmju stafetē, interaktīvos uzdevumos un demonstrēja mājas darbu par CSDD informatīvi izglītojošo kampaņu gājēju drošībai “REDZI – PAREDZI!”. Mājas darba mērķis bija pievērst uzmanību gājēju potenciāli iespējamām riska situācijām pilsētās un iepazīstināt skolēnus ar bīstamu situāciju priekšvēstnešiem. Visos pusfināla kontrolpunktos bija jāizmanto savas teorētiskās zināšanas un neatņemama sastāvdaļa bija arī radošā pieeja. Veiksmīgam startam noderēja gan saliedēts komandas gars, gan spēja individuāli parādīt labu sniegumu.

Rīgas pusfinālā 1.vietu ieguva komanda "Baložu vidusskola", konsultējošais skolotājs Andris Žilko. Komanda ieguva 356.5 punktus, neskatoties uz to, ka pusfinālā piedalījās tikai 3 komandas dalībnieki.  2.vietu ieguva komanda "Ceļu ABC" no Rīgas 21. vidusskolas, konsultējošā skolotāja Jelena Kozlovska. 3.vietu izcīnīja komanda "Labākie rajonā" no Rīgas 66.specializētās vidusskolas, konsultējošā skolotāja Inita Purmale. Visus rezultātus pa posmiem varat apskatīties http://www.gribubutmobils.lv/rezultati/.

Paldies visiem dalībniekiem un Rīgas Motormuzejam par radošo gaisotni un siltu uzņemšanu. 2017./2018. mācību gadā labākas Rīgas reģiona komandas – Baložu vidusskola un Mobilie (Balošu vidusskola), Labākie rajonā (Rīgas 66.speciālā vidusskola), Ceļu ABC (Rīgas 21. vidusskola), Ādaži-6.d-5 un Ādaži-7.c-1 (Ādažu vidusskola), Ātrie un uzmanīgie (Rīgas 54. vidusskola), Ķieģelis (Āgenskalna Valsts ģimnāzija), Superzvaigznes (Rīgas 34. vidusskola) un Supermeitenes (Rīgas Imantas vidusskola).

Kurzemes puses komandas 18. janvārī tiekas Kuldīgas Alternatīvās sākumskolas Padures filiālē, "Pagastmāja", Deksne, Padures pagasts.

Fināla sacensībās pirmās vietas ieguvēja komanda saņem galveno balvu – izzinošu un izglītojošu ceļojumu 1800 EUR vērtībā. Arī fināla otrās un trešās vietas ieguvēju komandas saņems ceļojumu biroja dāvanu karti, bet veiksmīgos konkursa neklātienes kārtas un visus klātienes septiņu pusfinālu dalībniekus gaida stilīgas balvas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI