08. janvārī, 2018
TĒMA: Ekonomika

Atklās profesionālās izvēles kampaņu „Mācies būvniecību!”

Otrdien, 9. janvārī, plkst. 11.00 Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Oļegs Burovs kopā ar Rīgas Celtniecības koledžas direktori Irēnu Lūsi atklās kampaņu „Mācies būvniecību!”, kas šogad dažādās Latvijas skolās norisināsies līdz pat maijam. Profesionālās izvēles kampaņas „Mācies būvniecību!” atklāšana un informatīvā bukleta „Aizraujoša profesija – būvnieks” atvēršana notiks Rīgas Celtniecības koledžā (Gaiziņa ielā 3), un tajā piedalīsies arī Rīgas Tehniskās Universitātes Būvniecības fakultātes dekāna vietnieks Jānis Kaminskis, būvkompānijas „VELVE” valdes priekšsēdētājs Ainārs Leitēns, biedrības „Zaļās mājas” vadītājs Kristaps Ceplis un Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvji.

Šāda kampaņa Latvijā notiek jau trešo gadu, un tās sociālais mērķis ir skolniekiem radīt priekšstatu par labas prakses piemēriem būvniecības nozarē, popularizējot mācību iespējas šajā profesijā gan profesionālās izglītības iestādēs, gan augstskolās.

Kampaņas organizatori ir biedrība "Building Design and Construction Council" (BDCC), un tās sadarbības partneri ir: Izglītības un zinātnes ministrija, Rīgas Tehniskā universitāte, Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Rīgas domes Īpašuma departaments, biedrība "Zaļās mājas".

Plašāka informācija par kampaņu un tās dienasgrāmata ir publicēta mājas lapā: www.buvniekupadome.lv

Aicinām arī plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus piedalīties kampaņas "Mācies būvniecību!" atklāšanas pasākumā!