DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. decembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Akreditēta Latvijas Republikas nerezidējošā vēstniece Austrālijā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
14. decembrī Latvijas Republikas vēstniece Dace Treija-Masī svinīgā ceremonijā iesniedza akreditācijas vēstuli Austrālijas Ģenerālgubernatoram Seram Pīeram Kosgrovam (His Excellency General the Honourable Sir Peter Cosgrove AK MC (Retd) Governor-General of the Commonwealth of Australia).

Sarunā ar Ģenerālgubernatoru Seru Pīteru Kosgrovu tika pārrunāta abu valstu politiskā sadarbība un nepieciešamība paplašināt ekonomiskos kontaktus. Tāpat sarunā tika apspriesti mūsdienu aktuālie drošības izaicinājumi, tai skaitā starptautiskās sabiedrības cīņa pret ISIL. Sers Pīters Kosgrovs norādīja uz draudzīgajām Austrālijas - Latvijas attiecībām un Latvijas kopienas Austrālijā lielo nozīmi šo attiecību veidošanā,  kā arī augsti novērtēja latviešu kopienas pienesumu Austrālijas attīstībā.

Pārrunājot Austrālijas un Eiropas Savienības attiecības, Sers Pīters Kosgrovs atzīmēja ES - Austrālijas brīvās tirdzniecības līgumu un tā svarīgumu ekonomisko kontaktu paplašināšanā un izteica cerību, ka sarunas par līgumu varēs uzsākt jau tuvākajā laikā.

Akreditācijas vizītes ietvaros, Dace Treija-Masī apmeklēs arī Adelaidi, Melburnu un Sidneju, kur paredzētas tikšanās ar tautiešiem.

Vēstniece D.Treija-Masī rezidē Tokijā, Japānā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI