DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: uzlabojumiem tiesu sistēmā jāturpinās, darāmā ir ļoti daudz

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
“Ir jāatrod iespējas būtiski uzlabot tiesu sistēmas efektivitāti. Darāmā vēl ir ļoti daudz. Ikvienam tiesnesim un visai tiesu sistēmai mērķtiecīgi jāstrādā valsts un sabiedrības interesēs,” uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis, pirmdien, 30.oktobrī, Rīgas pilī tiekoties ar tieslietu ministru Dzintaru Rasnaču.

Valsts prezidents vērsa uzmanību, ka Latvijas tiesu sistēmas izdevumi attiecībā pret IKP ir augstāki nekā vidēji 28 Eiropas Savienības dalībvalstīs. "Ar šādu finansējuma apjomu ir jāspēj izdarīt vairāk, lai pārskatāmā nākotnē panāktu būtiskus uzlabojumus un turpinātu nostiprināt tiesu sistēmu. Tas attiecas gan uz lietu izskatīšanas termiņu un grozīto un atcelto spriedumu skaita samazināšanu, gan uz tiesu atvērtību sabiedrībai, plašāk skaidrojot pieņemtos lēmumus," teica Raimonds Vējonis.

Valsts prezidents arī uzsvēra, ka par tiesnešiem ir jāstrādā labākajiem Latvijas juristiem.  Valstij ir jānodrošina tiesnešu un tiesu darbinieku atalgojuma atbilstība amata atbildībai un augstajām profesionalitātes prasībām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI