24. oktobrī, 2017
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: Austrumu partnerībai arī turpmāk jābūt nozīmīgai Eiropas Savienības ārpolitikas prioritātei

“Austrumu partnerībai arī turpmāk jābūt nozīmīgai Eiropas Savienības ārpolitikas prioritātei,” uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis, otrdien, 24. oktobrī, Rīgas pilī tiekoties ar Rumānijas Senāta prezidentu Kelinu Popesku-Teričanu (Mr Calin Popescu-Tariceanu).

"Novembra beigās gaidāmais Austrumu partnerības samits būs iespēja paust politisku atbalstu Austrumu partnerības valstu eirointegrācijas centieniem, kā arī attīstīt praktisko sadarbību institūciju un pretkorupcijas pasākumu stiprināšanā, tirdzniecības veicināšanā, enerģētikas projektu attīstībā un citās jomās," teica Valsts prezidents.

Raimonds Vējonis atzīmēja sekmīgo NATO Varšavas samita lēmumu ieviešanu Latvijā. Viņš uzsvēra, ka vienlaikus jāpalielina kopīgie Alianses partneru centieni mazināt hibrīdo apdraudējumu, tajā skaitā stiprinot sadarbību starp ES un NATO.

Sarunā ar Rumānijas Senāta prezidentu tika pārrunātas Latvijas un Rumānijas divpusējās attiecības, kā arī sadarbība starptautiskajās organizācijās  Amatpersonas atzīmēja, ka nākamgad gan Latvija, gan Rumānija atzīmēs sava valstiskuma simtgadi, kas ir vēl viens iemesls ciešākai sadarbībai un pieredzes apmaiņai.