DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. septembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Bruņoto spēku komandieris Somijā pārrunās reģionālās drošības aktualitātes

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Pirmdien, 25.septembrī, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš dosies darba vizītē uz Helsinkiem, Somiju, lai ar Somijas aizsardzības ministru Jusi Nīnisti (Jussi Niinistö) un Aizsardzības spēku komandieri ģenerāli Jarmo Lindbergu pārrunātu reģionālās drošības aktualitātes un abu valstu sadarbību aizsardzības jomā.

"Somijai ir liela pieredze pilsoņu mobilizācijas un karavīru rekrutēšanas jautājumā. Tāpēc ir svarīgi dalīties pieredzē un veidot konstruktīvu dialogu, izvērtējot, ko no Somijas pieredzes var aizgūt Latvijas bruņotie spēki, " norāda ģenerālleitnants L. Kalniņš.

Vizītes laikā ģenerālleitnants L.Kalniņš godinās kritušos karavīrus, piedaloties svinīgajā vainagu nolikšanas ceremonijā Hietaniemi kapsētā.

Latvijas un Somijas sadarbība aizsardzības jomā tika uzsākta 1991. gadā. Patlaban Latvija un Somija piedalās dažādās daudzpusējās un divpusējās sadarbības iniciatīvās, piemēram, Ziemeļvalstu un Baltijas valstu reģionālās aizsardzības sadarbības iniciatīvā, sniedzot atbalstu Ukrainai, kā arī ANO vadītajā Visaptverošajā integrētās stabilizācijas operācijā Mali "MINUSMA". Kopš 2015. gada februāra Somijas vieslektori arī vada lekcijas ikgadējā Baltijas valstu Jūras spēku vidējā līmeņa vadības un štāba virsnieku kursā Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI