DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. septembrī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Ašeradens piedalās enerģētikas ministru sanāksmē Tallinā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens trešdien, 20.septembrī piedalās neformālajā Eiropas Savienības transporta un enerģētikas ministru sanāksmē Tallinā, Igaunijā, lai pārrunātu elektroenerģijas tirgus dizaina jautājumus.

Enerģētikas ministri sanāksmē diskutēs par jaunā elektroenerģijas tirgus dizaina jautājumiem, īpašu uzmanību pievēršot ietekmei uz patērētājiem un to lomai tirgū, kā arī pārrobežu sadarbības veicināšanas iespējām.

Latvijai ir būtiski, lai piedāvātais elektroenerģijas tirgus modelis uzlabotu elektroenerģijas vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības nosacījumus. Jaunajiem elektroenerģijas tirgus modeļa priekšlikumiem jānodrošina, lai tirgus sniedz skaidrus cenu signālus gan investoriem, gan patērētājiem. Tādēļ sanāksmē ekonomikas ministrs A.Ašeradens uzsvērs, ka Latvija atbalsta pēc iespējas ātrāku virzību uz sistēmu, kurā pastāvētu uz tirgu pamatota cenu veidošana. Turklāt Latvija atzinīgi vērtē patērētāju interešu aizsardzības stiprināšanu jaunajos priekšlikumos.

Sanāksmē ir paredzēta arī enerģētikas un transporta ministru kopīgā sesija, kurā ministri paudīs savu redzējumu par Eiropas Savienības līdzfinansējuma (CEF instruments) infrastruktūras projektiem nākotni. Latvijai būtiski, lai kopīgai Eiropas Savienības enerģētikas drošībai saglabātos atbalsts enerģētikas infrastruktūras projektiem arī pēc 2020. gada.

Padomes ietvaros A.Ašeradens parakstīja Igaunijas prezidentūras sagatavoto deklarāciju par digitalizāciju enerģētikas sektorā, kurā tiek pausts aicinājums uzsākt digitālās enerģētikas stratēģiju un šajā procesā iesaistīt gan valsts, gan privāto sektoru.

Pirms neformālās enerģētikas ministru padomes Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs A.Ašeradens piedalījās augsta līmeņa enerģētikas konferencē "Eiropas nākotnes elektrības tirgus", kuru organizēja Igaunijas prezidentūra ES Padomē. Konference veltīta aktuālajiem Eiropas elektrības tirgus izaicinājumiem, tostarp darbam pie Eiropas Enerģētikas savienības izveides, digitālo risinājumu ieviešanas, atjaunojamo energoresursu integrēšanas tirgū un piegāžu drošības.

Padomes ietvaros notika ar;i augstā līmeņa Baltijas valstu, Polijas un Eiropas Komisijas tikšanās par Baltijas valstu elektroenerģijas tīklu sinhronizāciju ar Eiropas tīkliem, kurā puses vienojās par turpmākiem soļiem attiecībā uz dažādu scenāriju tehnisko izpēti.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI