DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. jūnijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents tiekas ar Luksemburgas Deputātu palātas prezidentu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Otrdien, 2017. gada 13. jūnijā, Valsts prezidents Raimonds Vējonis tikās ar Luksemburgas Lielhercogistes Deputātu palātas prezidentu Marsu di Bartolomeo (Mars Di Bartolomeo).

Tikšanās laikā Valsts prezidents uzsvēra, ka šis gads Latvijas un Luksemburgas valstu divpusējām attiecībām ir nozīmīgs, jo šogad atzīmējam 25 gadus kopš atjaunotas valstu diplomātiskās attiecības. Vienlaikus šogad tiek atzīmēti 95 gadi kopš Luksemburga atzina Latviju de iure.

Latvijai un Luksemburgai izveidojušās tuvas divpusējās attiecības, gan sekmīgi attīstot politisko dialogu, gan cieši sadarbojoties Eiropas Savienības (ES) un NATO ietvaros, kā arī regulārās Baltijas un Beniluksa valstu sadarbības 3+3 formātā.

Apspriežot drošības situāciju reģionā, Valsts prezidents novērtēja Luksemburgas ieguldījumu NATO klātbūtnē Lietuvā, kas ir spēcīgs signāls NATO vienotībai. Valsts prezidents uzsvēra, ka, ņemot vērā drošības situāciju Eiropā un ārpus tās, ES valstīm savā drošībā ir jāiegulda vairāk. Plānots, ka Latvijas aizsardzības nozares budžets 2018. gadā sasniegs 2% no IKP.

Savukārt, pārrunājot valstu ekonomiskās attiecības, Raimonds Vējonis atzīmēja, ka pastāv potenciāls šo sadarbību attīstīt, piemēram, informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI