DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. jūnijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: Latvija augsti novērtē ASV ieguldījumu mūsu valsts drošībā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
ASV ir Latvijas ciešākais sadarbības partneris valsts aizsardzības spēju stiprināšanā, un mēs augsti novērtējam ASV klātbūtni Latvijā. To šodien, tiekoties ar ASV Nacionālās gvardes biroja priekšnieku ģenerāli Džozefu Lengielu un Mičiganas Nacionālās gvardes komandieri ģenerāli Gregoriju Vadnaju, apliecināja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

ASV klātbūtne Baltijas reģionā ir bijusi un būs kritiski svarīga, teica Raimonds Vējonis. To parāda arī pašlaik notiekošās starptautiskās militārās mācības "Saber Strike 2017", ko vada ASV. Ir svarīgi pilnveidot karavīru zināšanas un attīstīt prasmes, jo bez tām nebūs nozīmes arī pašai modernākajai tehnikai, ir pārliecināts Valsts prezidents.

Mainoties drošības situācijai pasaulē, starptautiskajai sadarbībai valstu aizsardzības spēju stiprināšanā ir ļoti liela nozīme. Latvija nākamgad palielinās aizsardzības izdevumus līdz diviem procentiem no iekšzemes kopprodukta; turpinās bruņoto spēku attīstība, un ASV šai procesā Latvijai sniedz nepārvērtējamu atbalstu.

Ģenerālis Lengiels sarunas laikā apliecināja, ka sadarbība ar Latviju ir ļoti svarīga arī Amerikas Savienotajām Valstīm, tāpēc 24 gadu laikā izdevies ļoti daudz paveikt. ASV apņemšanās drošības sadarbībai ir patiesa un pārliecinoša, un ASV klātbūtne Baltijas reģionā pastiprinās, viņš teica.

Īpaši uzteicama sadarbība ar Mičiganas Nacionālo gvardi, kuras komandieris ir ģenerālis Vadnajs. Kopā ar Mičiganas Nacionālo gvardi vairāk nekā divdesmit gadu garumā īstenoti ļoti nozīmīgi projekti Latvijas aizsardzības spēju attīstībai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI