DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. jūnijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents akreditē Beninas un Kotdivuāras vēstniekus

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Valsts prezidents Raimonds Vējonis šodien darbam Latvijas Republikā akreditēja Beninas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Eusēbu Agbanglu (Eusèbe Agbangla) un Kotdivuāras Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Minu Mariju Baldē-Lorēnu (Mina Marie Balde-Laurent).

Sarunā ar abu Rietumāfrikas valstu vēstniekiem Valsts prezidents apliecināja Latvijas vēlmi veicināt politisko dialogu un interesi par sadarbību dažādās jomās, tostarp izglītībā, tirdzniecībā, transportā un loģistikā.

Raimonds Vējonis īpaši uzsvēra Latvijas piedāvājumu augstākajā izglītībā, nodrošinot studijas angļu valodā gan sociālajās zinātnēs un medicīnā, gan tehniskajās zinātnēs. Valsts prezidents arī pauda atbalstu šogad novembrī gaidāmā 5. Eiropas Savienības un Āfrikas samita galvenajai tēmai – jauniešu iespējas, veicinot viņu izglītību, nodarbinātību un līdzdalību pārvaldes procesos, kas sekmē darba iespējas Āfrikas valstīs un mazina nabadzības, migrācijas un radikalizācijas riskus.

Diplomātiskās attiecības ar Beninu Latvijai ir kopš 1997. gada, ar Kotdivuāru – kopš 1996. gada. Abu vēstnieku rezidences valsts ir Dānija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI