DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. maijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: Satversmes komentāri ir lieliska zinātnieku dāvana Latvijas simtgadē

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
“Satversmes komentāri ļauj labāk iepazīt mūsu valsts pamatlikumu un ar to lepoties. Mums ir laba konstitūcija, un tai šogad jau apritējuši deviņdesmit pieci gadi”, teica Valsts prezidents Raimonds Vējonis jaunā Satversmes komentāru sējuma atvēršanas svētkos.

Šodien Rīgas pils Svētku zālē Valsts prezidents Raimonds Vējonis un Ministru prezidents Māris Kučinskis atvēra Satversmes komentāru ceturto sējumu, kurā komentētas Satversmes nodaļas par Valsts prezidentu un Ministru kabinetu. Satversmes komentārus sagatavojuši ievērojami Latvijas valststiesību zinātnieki un praktiķi – 36 autori un redkolēģija deviņu ekspertu sastāvā. Vairāku Satversmes komentētāju profesionālās darba gaitas bijušas saistītas arī ar Valsts prezidenta institūciju.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis pateicās Satversmes komentāru sagatavotājiem par iesaistīšanos Latvijas valsts pamatu skaidrošanā. "Visu Satversmes pantu izvērsts skaidrojums būs lieliska dāvana mums visiem, sagaidot Latvijas simtgadi", atzina Raimonds Vējonis. Valsts prezidents arī uzsvēra, ka šis Satversmes komentāru sējums būs noderīga rokasgrāmata, piemērojot Satversmi.

Klātesošos uzrunāja arī pirmais Valsts prezidents pēc Satversmes darbības atjaunošanas Guntis Ulmanis. Viņš atskatījās uz Valsts prezidenta institūcijas atjaunošanu un uzteica komentāru autorus par rūpīgo Valsts prezidentu darba analīzi: "Latvijas Satversmi lielu padara nevis tās vecums, bet saturs, - tajā ir visas atbildes."

Satversmes komentāru atvēršanas svētkos Valsts prezidents Raimonds Vējonis svinīgi pasniedza jauno grāmatu tās sagatavošanā iesaistītajiem.

Satversmes komentāru izdevējs ir "Latvijas Vēstnesis".

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI