DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. maijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ministru prezidents ar Indijas ārlietu ministru apspriež abu valstu sadarbības iespējas

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ministru prezidents Māris Kučinskis otrdien, 23. maijā, Rīgā tikās ar Indijas ārlietu ministru Mobašaru Džavedu Akbaru (Mobashar Jawed Akbar).

Tikšanās laikā tika norādīts, ka sadarbības starp Latviju un Indiju arvien vairāk paplašinās, par ko liecina arī fakts, ka šī ir jau otrā augsta līmeņa abu valstu amatpersonu tikšanās pēdējā gada laikā.

Abas puses bija vienisprātis, ka ir nepieciešams paplašināt Latvijas un Indijas ekonomisko sadarbību. 24. maijā gaidāma Indijas – Latvijas Biznesa konference, kas pulcēs plašu Latvijas un Indijas uzņēmēju loku no tādām nozarēm kā transports un loģistika, izglītība, inovācijas, dzīvības zinātnes un IKT.

M. Kučinskis apliecināja Latvijas gatavību sadarboties ar Indiju dažādās tautsaimniecības jomās. Latvijas transporta nozares sadarbība ar Indiju ir attīstības stadijā. Pieaug gan Latvijas, gan Indijas pušu interese par potenciālo sadarbību dzelzceļa nozarē. Tranzīta un loģistikas nozarē abas valstis izrādījušas interesi sadarboties gan valdības, gan uzņēmumu līmenī.

Ministru prezidents arī pauda gandarījumu par to, ka daudzi Indijas jaunieši ir izvēlējušies studēt kādā no Latvijas augstskolām. "Latvijas augstskolas kļūst arvien spēcīgākas, un es esmu pārliecināts, ka nākotnē tās spēs piedāvāt studētgribētājiem vēl vairāk iespējas," tā M. Kučinskis.

Gan Latvijas Ministru prezidents, gan arī Indijas ārlietu ministrs nosodīja naktī uz 23.maiju Lielbritānijas pilsētā Mančesterā notikušo teroraktu, kad dzīvības zaudēja daudz nevainīgu cilvēku. M. Kučinskis atzina, ka pēdējā laikā šādi uzbrukumi Eiropā un pasaulē kopumā notiek nepiedodami bieži, un pasaulei ir jāapvieno spēki, lai cīnītos pret jebkādām terorisma izpausmēm.

FOTO: https://flic.kr/s/aHskVxJmYY

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI