DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. aprīlī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ministru prezidents atklāj Eiropas-Latvijas ekonomikas forumu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ministru prezidents Māris Kučinskis trešdien, 26. aprīlī, Rīgā atklāja Eiropas – Latvijas Ekonomikas forumu ““Made in Latvia” – Latvijas ekonomiskā identitāte Eiropā un pasaulē”.

Uzrunājot klātesošos, M. Kučinskis norādīja, ka ilgtspējīgas un sabalansētās ekonomiskās izaugsmes noteicošais priekšnosacījums ir produktivitātes līmeņa paaugstināšana, vienlaikus atzīstot, ka, lai arī pašlaik Latvijas ekonomika ir makroekonomiski sabalansēta, tomēr tai trūkst straujākas izaugsmes stimuli. Pēdējo gadu ekonomikas attīstības tendences un konkurētspējas rādītāju dinamika liecina, ka Latvijas ekonomikas modelis nav mainījies.

"Ir jābūt ciešai sadarbībai starp zinātniekiem, kuri ir spējīgi izstrādāt inovatīvus produktus un uzņēmējiem, kuri ir gatavi tos ražot un pārdot. Savukārt politiķu uzdevums ir radīt tādu vidi, kas veicinātu investīcijas, uzsvaru liekot uz gudru uzņēmējdarbību. Latvijai ir savi resursi – cilvēku smadzenes, kuru potenciāls ir neierobežots, un šie resursi ir efektīvi jāizmanto," sacīja M. Kučinskis.

Viņš arī uzsvēra, ka valdība ir apņēmusies ieviest jaunu nodokļu sistēmu, kas ir vērsta uz investoru stimulēšanu ieguldīt savus līdzekļus tieši Latvijā. "Šī ir reforma, kas atvieglos uz attīstību vērsta uzņēmuma darbu, un ar tās īstenošanu kavēties vairs nedrīkst," tā Ministru prezidents.

Foto: https://flic.kr/s/aHskVsCfFB

Andrejs Vaivars
Ministru prezidenta preses sekretārs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI