DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. aprīlī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Piecos novados kandidātu sarakstus varēs iesniegt līdz 4.maijam

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) šodien par desmit dienām – līdz 4.maijam – pagarināja deputātu kandidātu sarakstu iesniegšanas termiņu piecās pašvaldībās, kurās līdz vakardienai bija reģistrēts tikai viens kandidātu saraksts. Kandidātu sarakstu iesniegšanas termiņš pagarināts Lubānas, Pārgaujas, Rundāles, Vaiņodes un Varakļānu novadā.

Atbilstoši Republikas pilsētas domes un novada domes vēlēšanu likumam kandidātu sarakstu iesniegšana par desmit dienām ir jāpagarina tajās pašvaldībās, kur likumā noteiktajā termiņā vēlēšanām ir reģistrēts viens kandidātu saraksts, nav reģistrēts neviens saraksts vai sarakstos pieteiktais kandidātu skaits ir mazāks par attiecīgajā pašvaldībā ievēlējamo deputātu skaitu.

Visos piecos sarakstos pieteiktais deputātu kandidātu skaits ir pietiekams. Līdz ar to, ja arī līdz 4.maijam šajās pašvaldībās netiks iesniegti citi kandidātu saraksti, atkārtotas vēlēšanas nebūs jārīko.

Iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās 2013. gadā kandidātu sarakstu iesniegšanas termiņš tika pagarināts septiņos novados – Baltinavas, Naukšēnu, Nīcas, Pāvilostas, Rūjienas, Salacgrīvas un Skrundas novadā, bet 2009.gada pašvaldību vēlēšanās – divos novados – Mālpils un Naukšēnu novadā.

Ar 3.jūnija pašvaldību vēlēšanām reģistrētajiem kandidātu sarakstiem, priekšvēlēšanu programmām, ziņām par kandidātiem var iepazīties CVK interneta vietnē http://pv2017.cvk.lv. No 29.maija šī informācija būs pieejama arī vēlēšanu iecirkņos.

Kristīne Bērziņa
CVK Informācijas nodaļas vadītāja

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI