DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. februārī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

M. Kučinskis ar Kanādas starptautiskās tirdzniecības ministru apspriež abu valstu sadarbības iespējas

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ministru prezidents Māris Kučinskis ceturtdien, 23. februārī, Rīgā tikās ar Kanādas starptautiskās tirdzniecības ministru Fransuā Filipu Šampaņu (François-Philippe Champagne).

M. Kučinskis sarunas laikā norādīja, ka abu valstu ekonomiskās sadarbībai ir potenciāls augt. "Redzu iespēju gan paplašināt tirdznieciskos sakarus, gan esam ieinteresēti piesaistīt Kanādas investīcijas – IKT sektors, transports un loģistika ir perspektīvas sadarbības jomas," sacīja Ministru prezidents.

Šajā kontekstā M. Kučinskis atzīmēja, ka tieši Kanādas ministra vizītes dienā Saeima ratificējusi ES un Kanādas Visaptverošā ekonomikas un tirdzniecības nolīgumu (CETA), kas paver iespējas paplašināt ekonomisko un tirdzniecības sadarbību starp Latviju un Kanādu. Latvija ir pirmā valsts, kas to ratificē. Abas amatpersonas uzsvēra šā soļa nozīmīgumu, norādot, ka tā spēkā stāšanās rezultātā ir prognozējami tikai plusi, nevis mīnusi.

Savukārt, runājot par drošības jautājumiem, M. Kučinskis akcentēja, ka neapšaubāmi nozīmīgs notikums būs Kanādas vadītās daudznacionālā bataljona kaujas grupas izvietošana Latvijā. Pirmie Kanādas karavīri varētu ierasties martā vai aprīlī, bet jau septembrī spēki varētu būt nokomplektēti. "Esam īpaši gandarīti par Kanādas lēmums uzņemties NATO ietvarnācijas pienākumus Latvijā. Tas apliecina Kanādas gatavību sniegt tiešu ieguldījumu Latvijas drošībā un aizsardzībā," tā M. Kučinskis.

FOTO: https://flic.kr/s/aHskSvS6B1

Andrejs Vaivars
Ministru prezidenta preses sekretārs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI