DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. februārī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

ES līderi vienojas par deklarāciju cīņai ar nelegālo migrāciju

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Eiropadomes neformālajā samitā Maltā, kurā piedalās Ministru prezidents Māris Kučinskis, piektdien, 3.februārī, Eiropas Savienības valstu un valdību vadītāji vienojās par deklarāciju turpmākai nelegālās migrācijas samazināšanai.

Deklarācija paredz dažāda veida palīdzību Āfrikas valstīm, galvenokārt Lībijai, caur kurām uz Eiropu dodas patvēruma meklētāji. Šāds solis sperts, lai veicinātu nelegālās migrācijas atturēšanu, novēršot šo cilvēku došanos uz Eiropu.

M. Kučinskis norāda, ka ir nepieciešams veicināt sadarbību ar Lībiju, lai samazinātu nelegālās migrācijas plūsmu uz Eiropu. "Šajā jomā ir aktīvi jāstrādā, jāmeklē risinājumi, iespējami efektīvāk mazinot iespēju, ka Eiropā nekontrolēti iekļūst liels skaits nelegālo migrantu. Pamatdarbam ir jānotiek jau Āfrikas valstīs," tā Ministru prezidents.

Šim jautājumam tiks pievērsta uzmanība, ņemot vērā, ka nestabilā iekšpolitiskā un drošības situācija Lībijā rada papildu riskus nelegālās migrācijas plūsmas pieaugumam.

Nozīmīgs instruments nelegālās migrācijas un tās pamatcēloņu risināšanā, īpaši attiecībā uz Centrālo Vidusjūras migrācijas ceļu, ir jaunais partnerības satvars sadarbībai ar nelegālās migrācijas izcelsmes un tranzīta valstīm. Tāpat, lai novērstu nelegālās migrācijas plūsmas no Lībijas un kaimiņvalstīm, ES jau šobrīd īsteno FRONTEX kopējo operāciju, ES robežu atbalsta misiju Lībijā, kas sniedz atbalstu sauszemes robežas uzraudzībā, un citus pasākumus.

Jau ziņots, ka Ministru prezidents M. Kučinskis 3.februārī piedalās Eiropadomes neformālajā samitā Maltā.

Andrejs Vaivars
Ministru prezidenta preses sekretārs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI