DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. februārī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

M. Kučinskis ar Polijas Seima spīkeri apspriež abām valstīm svarīgus jautājumus

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Valsts kanceleja

Ministru prezidents Māris Kučinskis ceturtdien, 2. februārī, Rīgā tikās ar Polijas Seima priekšsēdētāju Mareku Kuhciņski (Marek Kuchciński).

Sarunas laikā abas amatpersonas apsprieda drošības politikas aktualitātes, ES jautājumus, kā arī kopīgas intereses attīstīt reģiona transporta un enerģētikas projektus.

Runājot par enerģētikas jautājumiem, M.Kučinskis uzsvēra, ka ir svarīgi turpināt attīstīt reģionālo dabasgāzes un elektrības tirgu, stiprināt energoapgādes drošību un izbūvēt starpsavienojumus, kā GIPL un "Baltic connector". Ministru prezidents un Polijas Seima priekšsēdētājs arī pārrunāja jautājumu par darba turpināšanu pie  Rail Baltica projekta. Māris Kučinskis ar gandarījumu atzīmēja  tikko parakstīto trīs Baltijas valstu līgumu, uzsverot, ka tas vēlreiz demonstrē mūsu apņemšanos projektu realizēt bez kavēšanās.

Tāpat Ministru prezidents augstu novērtēja Polijas ieguldījumu drošības stiprināšanā Baltijas valstīs. Polija ir arī starp Latvijas ciešākajiem NATO partneriem -  tā regulāri piedalījusies gaisa telpas patrulēšanas misijā Baltijas valstīs. Tāpat Polija uz Latviju sūtīs savus bruņotos spēkus Kanādas vadītā bataljona ietvaros, kā arī papildus kopā ar pārējām Višegradas valstīm sūtīs karavīrus uz mācībām.

FOTO: https://flic.kr/s/aHskQxps79

Andrejs Vaivars
Ministru prezidenta preses sekretārs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI