DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. janvārī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

M. Kučinskis piedalīsies Baltijas Ministru padomes sanāksmē

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ministru prezidents Māris Kučinskis otrdien, 31. janvārī uzturēsies vizītē Igaunijas galvaspilsētā Tallinā, lai piedalītos Baltijas Ministru padomes darbā.

Plānots, ka Baltijas premjerministru tikšanās laikā tiks parakstīts trīspusējs līgums par projekta "Rail Baltica" turpmāko virzību, kā arī premjeri apspriedīs jautājumu par transporta savienojumu turpmāko attīstību.

Ministru kabinets likumprojektu par Latvijas, Igaunijas un Lietuvas valdības līgumu par "Rail Baltica" dzelzceļa savienojuma izveidi atbalstīja 24. janvāra sēdē. Savukārt pēc līguma parakstīšanas Tallinā to paredzēts nodot ratifikācijai Saeimā.

Tāpat plānota Latvijas Ministru prezidenta Māra Kučinska, Igaunijas premjerministra Jiri Ratasa (Jüri Ratas) un Lietuvas premjerministra Sauļa Skverneļa(Saulius Skvernelis) tikšanās ar Eiropadomes prezidentu Donaldu Tusku. Tikšanās laikā iecerēts apspriest jautājumus, kas skar sagatavošanos Maltas un Romas samitiem ES Padomē, sadarbības perspektīvas ar Austrumu partnerības valstīm, kā arī Eiropas drošības un aizsardzības politiku.

Baltijas Ministru padomes sanāksmes laikā paredzēts spriest arī par drošības stiprināšanu reģionā, kā arī enerģijas tirgus attīstību.

Andrejs Vaivars
Ministru prezidenta preses sekretārs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI