DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. janvārī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības ministrs apmeklēs Nacionālo bruņoto spēku orķestri

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīt, 19. janvārī aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis apmeklēs Nacionālo bruņoto spēku orķestri un tiksies ar tā priekšnieku un galveno diriģentu pulkvežleitnantu Daini Vuškānu, lai pārrunātu orķestra darbības aktualitātes.

Nacionālo bruņoto spēku orķestris nodrošina muzikālo noformējumu augsti stāvošu ārvalstu amatpersonu valsts vizītēs, vēstnieku akreditācijas ceremonijās Rīgas pilī, ārvalstu kara kuģu sagaidīšanas un pavadīšanas ceremonijās, Nacionālo bruņoto spēku ceremonijās, kā arī sniedz koncertus Latvijā un ārvalstīs. 

Nacionālo bruņoto spēku orķestris ir Štāba bataljona apakšvienība, un tā sastāvā darbojas pūtēju orķestris Rīgā, bigbends Liepājā, kā arī vairāki kameransambļi – klarnešu kvartets "Quattro Differente", metālpūšamo instrumentu kvintets, tubu kvartets u.c.

Orķestris tika izveidots 1991. gada decembrī ar toreizējā aizsardzības ministra Tālava Jundža un kultūras ministra Raimonda Paula gādību.

Kopš stāšanās amatā aizsardzības ministrs R. Bergmanis ir apmeklējis vairākumu Nacionālo bruņoto spēku un Zemessardzes vienību dažādos Latvijas novados.

Vita Briže     
AM Militāri publisko attiecību departamenta
Preses nodaļas vecākā referente

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI