DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. decembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ministru prezidents tiekas ar Lielbritānijas premjerministri

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ministru prezidents Māris Kučinskis ceturtdien, 15. decembrī, Briselē tikās ar Lielbritānijas premjerministri Terēzu Meju.

Tikšanās laikā tika apspriesti jautājumi, kas skar drošību, ekonomisko sadarbību, kā arī Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības jeb Brexit.

Gan M. Kučinskis, gan T. Meja bija vienisprātis par sadarbību drošības jomā. Sarunas laikā T. Meja uzsvēra, ka Lielbritānijas militārā kontingenta klātbūtne Baltijas valstīs tiks nodrošināta arī turpmāk. Tāpat tika uzsvērta nepieciešamība, veicinot sadarbību drošības jomā Eiropas Savienības valstu starpā, nedublēt NATO funkcijas.

Abas puses vienojās, ka Latvijai un Lielbritānijai ir cieši jāsadarbojas stratēģiskās komunikācijas jomā, ar to saprotot sadarbību valsts pārvaldes līmenī, kā arī informācijas apmaiņu.

Savukārt runājot par Brexit, tika uzsvērts, ka šim procesam jānotiek mierīgā, konstruktīvā gaisotnē, pēc iespējas mazinot negatīvo ietekmi uz ekonomiku. M. Kučinskis pauda nožēlu par Lielbritānijas pilsoņu pausto vēlmi izstāties no Eiropas Savienības.

Turpmākajās sarunās par Lielbritānijas izstāju no Eiropas Savienības Latvija uzraudzīs, lai netiktu skartas šajā valstī dzīvojošo Latvijas pilsoņu intereses.

Andrejs Vaivars
Ministru prezidenta preses sekretārs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI