DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. maijā, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

VUGD: Ugunsgrēkā Alūksnes novadā cieta sieviete

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 23.maija plkst. 6.30 līdz 24.maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 58 izsaukumus, no kuriem 30 bija uz ugunsgrēku dzēšanu un 20 uz glābšanas darbiem, bet astoņi no izsaukumiem bija maldinājumi. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks.

Plkst. 10.22 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Alūksnes novada Ziemera pagastu, kur dega dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka vienstāvu dzīvojamā māja dega 70m2 platībā. Mēģinot dzēst ugunsgrēku saviem spēkiem pirms VUGD ierašanās, apmēram 78 gadus veca sieviete saindējās ar degšanas produktiem un tika hospitalizēta. Plkst. 13.24 ugunsgrēks tika likvidēts.

Vakardien ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības vadi, sausā zāle, zari, meža zemsedze, kūdra, siena ruļļi, neapsaimniekota ēka un šķūnis, Platības ziņā lielākais ugunsgrēks bija izcēlies Ganību ielā Jelgavā, kur vienstāvu metāla angārā dega atkritumi 600m2 platībā. izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts plkst. 19.33 un plkst. 23.43 ugunsgrēks tika likvidēts.

Vakardien no rīta ugunsdzēsēji glābēji devās uz Krāslavas novada Kombuļu pagastu, kur Drīdzu ezerā apmēram 20 metrus no krasta atradās automašīna un pastāvēja aizdomas, ka tajā varētu atrasties noslīcis cilvēks. Ugunsdzēsēji glābēji ar vinčas palīdzību automašīnu no ūdens izvilka un atrada apmēram 40 gadus vecu noslīkušu vīrieti. Notikuša apstākļus skaidros Valsts policija.

Līdztekus vakardien ugunsdzēsēji glābēji steidzās palīgā nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem – Carnikavā atbrīvots dzīvojamās mājas pagraba restēs iesprūdis kaķis, bet Rīgā kaķis nocelts no divstāvu dzīvojamās mājas jumta, Juglas ezerā atbrīvots virvē sapinies gulbis un no kāda bērnudārza teritorijā noķerts no ligzdas izkritis kaijas mazulis un palaists brīvībā tālāk no bērnudārza teritorijas.

VUGD Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI