DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. oktobrī, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Tikšanās laikā ar Īrijas vēstnieku spriež par sadarbību piensaimniecībā un fiktīvajām laulībām

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latviju un Īriju vieno stabilas un uzticamas tirdzniecības saites, turklāt Latvijas uzņēmēji ir ieinteresēti pieredzes apmaiņā ar Īrijas uzņēmējiem piensaimniecības sektorā. To otrdien, 13.oktobrī, Īrijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Džeima Henesija (Mr James Hennessy) akreditācijā uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Ekonomiskās sadarbības veicināšanas iespējas šodien tika apspriestas arī Čehijas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Miroslava Koseka (Mr Miroslav Kosek) un Zambijas Republikas ārkārtējās un pilnvarotās vēstnieces Edītes Mutali (Ms Edith Mutale) akreditācijās.

Tikšanās laikā ar Īrijas vēstnieku Valsts prezidents izteica atzinību par Īrijas centieniem fiktīvo laulību apkarošanā, tajā pašā laikā uzsverot nepieciešamību pieņemt grozījumus arī citos normatīvajos aktos, lai ar fiktīvajām laulībām varētu cīnīties kompleksi. Īrijas vēstnieks Dž.Henesijs atzina, ka Īrija apzinās situācijas nopietnību un pēdējo mēnešu laikā ir atbilstoši rīkojusies. Jaunākie statistikas dati liecina, ka fiktīvo laulību skaits salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem ir samazinājies.

Čehijas vēstnieka M.Koseka akreditācijā Valsts prezidents Raimonds Vējonis uzsvēra abu valstu veiksmīgo ekonomisko sadarbību, norādot, ka Čehija ir stabils eksporta tirgus, turklāt katru gadu ir novērojama tirdzniecības apgrozījuma palielināšanās. Tāpat Valsts prezidents aicināja sekmēt abu valstu sadarbību tūrisma jomā, sakot, ka Latvija Čehijas tūristiem varētu būt interesants tūrisma gala mērķis.

Valsts prezidents un Čehijas vēstnieks pārrunāja arī iespējas attīstīt sadarbību kultūrā, zinātnē un izglītībā, īpaši veicinot sadarbību starp abu valstu augstākās izglītības iestādēm. Valsts prezidents norādīja, ka Latviju un Čehiju jau vieno vēsturiska pieredze izglītības jomā. Tāpat Valsts prezidents sacīja, ka iespējams paplašināt sadarbību aizsardzības jomā – ne tikai NATO ietvaros, bet arī, piemēram, organizējot kopīgas karavīru apmācības.

Latvija ir ieinteresēta ekonomiskās sadarbības veicināšanā ar Āfrikas valstīm, tāpēc Zambija mūsu uzņēmējiem varētu būt interesants mērķis, to Zambijas Republikas ārkārtējās un pilnvarotās vēstnieces Edītes Mutales akreditācijā pauda Valsts prezidents. Īpaši liels potenciāls ir pieredzes apmaiņai mežu sektorā. Zambijas vēstniece minēja, ka investīcijas tiek gaidītas arī lauksaimniecības, lopkopības, enerģētikas un tūrisma sektoros.

Tikšanās noslēgumā Valsts prezidents uzsvēra Latvijas ieguldījumu Āfrikas drošības situācijas uzturēšanā, piedaloties Eiropas Savienības miera uzturēšanas misijās Mali, Centrālāfrikā un Libērijā, kā arī plānojot dalību ANO miera uzturēšanas misijā Mali 2016.gadā.

Valsts prezidenta kancelejas Preses dienests

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI