DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. septembrī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Latvijas jauno velosipēdistu izlase piedalīsies Eiropas sacensībās Austrijā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No rītdienas, 2015.gada 4.septembra līdz 5.septembrim, Latvijas jauno velosipēdistu izlase – Ķekavas novada Baložu vidusskolas komanda, pārstāvēs Latviju 30.Eiropas Jauno satiksmes dalībnieku sacensībās („European Traffic Education Contest”) Austrijā, Vīnē.

Latvijas nacionālā izlase – 10-12 gadus veci jaunieši, kuri šovasar sasniedza visaugstākos rezultātus CSDD jauno velosipēdistu sacensībās "Jauno satiksmes dalībnieku forums" – Sanija Klaka, Anete Katrīna Breikša, Jānis Stepanovs un Rainers Grass, kā arī skolotājs Andris Žilko. Gatavojoties starptautiskajām sacensībām komanda vasarā pilnveidoja savas ceļu satiksmes noteikumu zināšanas, velo braukšanas prasmes un fizisko sagatavotību.

Līdzīgi kā Latvijas "Jauno satiksmes dalībnieku forumā", arī starptautiskajās sacensībās galvenais uzsvars likts uz divām lietām: kopīgu komandas darbu un teorētisko zināšanu pielietošanu praksē.

Sacensības rīko Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) sadarbībā ar Austrijas Automobiļu klubu (ÖAMTC). FIA norāda, ka šīs sacensības ir īpašs notikums dažādu valstu bērniem, kas dod iespēju gan iegūt un nostiprināt zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas, lai rūpētos par savu drošību mūsdienu sarežģītajā ceļu satiksmē, gan ļauj labāk iepazīt vienam otru un dažādu Eiropas valstu kultūras. Plānots, ka sacensībās piedalīsies 22 labākās jauno velosipēdistu komandas no dažādām Eiropas valstīm.

Būtiski uzsvērt arī Latvijas izlases iepriekšējo gadu nozīmīgos panākumus Eiropas jauno satiksmes dalībnieku sacensībās. Piemēram, 2009.gadā Somijā izcīnīta 1.vieta, 2013.gadā Melnkalnē, 2012.gadā Polijā un 2010.gadā Maķedonijā – 3.vieta, bet pērn Norvēģija – 4.vieta.

Latvijas komandas dalību Eiropas mačos atbalsta FIA pārstāvis Latvijā – biedrība "Latvijas Automoto biedrība" (LAMB) un OCTA, kas ir ilggadīgi CSDD sadarbības partneri dažādos satiksmes drošības pasākumos, tostarp – arī bērnu un jauniešu izglītības projektos. Vairāk par 30.Eiropas Jauno satiksmes dalībnieku sacensībām: http://www.trafficeducationcontest.eu.

CSDD Sabiedrisko attiecību daļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI