DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. maijā, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Gruzija pateicas par Latvijas stingro atbalstu

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šodien, 21.maijā, Valsts prezidents Andris Bērziņš Rīgā notiekošā Austrumu partnerības samita ietvaros tikās ar Gruzijas premjerministru Irakliju Garibašvili, lai pārrunātu Latvijas kā Eiropas Savienības (ES) Padomes prezidējošās valsts sadarbību ar Gruziju tās partnerības paplašināšanas centienos ar ES, kā arī abu valstu divpusējās attiecības un to attīstību, īpaši aizvadītā gada novembrī notikušās A.Bērziņa un delegācijas oficiālās vizītes Gruzijā ietekmē. Sarunas dalībnieki bija vienisprātis, ka abu valstu attiecības vēsturiski ir izcilas, ko pierāda gan Latvijas lielais ieguldījums Gruzijas Austrumu partnerības programmas realizēšanā, gan Latvijas un Gruzijas ekonomiskās sadarbības rādītāju uzlabošanās pēc oficiālās vizītes.

"Mēs vienmēr esam atbalstījuši un atbalstīsim Gruziju šajā ceļā, un tas nav tikai sešu mēnešu ilgs prezidentūras projekts. Jūs vienmēr varat uz mums paļauties," uzsvēra Valsts prezidents A.Bērziņš, augsti novērtējot Gruzijas veikumu reformu jomā aizvadītā pusgada laikā.

Gruzijas premjerministrs I.Garibašvilli pateicās par Latvijas stingro atbalstu gan Valsts prezidentam personīgi, gan citām augstākajām Latvijas amatpersonām: "Latvijas paustā nostāja vienmēr ir bijusi skaidra un nepārprotama. Latvija Gruzijai vienmēr ir bijusi i īpaša partnervalsts. Austrumu partnerības jautājumos mums ir jābūt pragmatiskiem un reāliem, tai pašā laikā neapstājoties savā reformu ceļā un strauji ejot uz priekšu." Kā vienu no būtiskākajiem Rīgas samita vēstījumiem, ko sagaida Gruzija, premjerministrs I.Garibašvili minēja nepieciešamību dzirdēt no ES dalībvalstīm vienotu un skaidru atbalsta pozīciju Austrumu partnerības politikai. Vienlaikus sarunas dalībnieki atzina, ka katra no sešām partnerības valstīm ir atšķirīga un ar katru nepieciešams individuāls dialogs.

Valsts prezidents A.Bērziņš piebilda, ka Latvijas skatījumā ES ir jāturpina paplašināt sadarbību arī ar Centrālāzijas valstīm, kas ir ļoti būtiski jo īpaši ekonomiskās sadarbības aspektos.

Valsts prezidenta kancelejas Preses dienests

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI