DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. aprīlī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības ministrs darba vizītē dodas uz ASV

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis no 18. līdz 23.aprīlim darba vizītē apmeklēs ASV, kur tiksies ar augsta līmeņa amatpersonām, lai pārrunātu turpmāko sadarbību drošības stiprināšanā.

Ministrs tiksies ar ASV senatoriem, lai pārrunātu iespējas veicināt ciešāku sadarbību starp ASV un Latviju militārajā jomā.

R.Vējonis tiksies arī ar ASV militāro dienestu pārstāvjiem, lai pārrunātu reģionālās drošības izaicinājumus un pasākumus risku mazināšanai.

Tāpat aizsardzības ministrs apmeklēs 3.kājnieku divīziju Savannā, Džordžijas štatā, lai pateiktos par divīzijas klātbūtni Latvijā operācijas "Atlantic Resolve" ietvaros.

ASV 3.kājnieku divīzijas karavīri, kuri ieradušies no Džordžijas, nomainīja Vācijā izvietotā 2.kavalērijas pulka karavīrus. 9.martā Rīgas ostā kuģis "Liberty Promise" atveda uz Latviju 3.kājnieku divīzijas 1.bruņotās brigādes kaujas grupas militāro tehniku – sešus tankus M1A2 "Abrams" un bruņumašīnas M2A3 "Bradley", ar kuriem ASV karavīri piedalīsies treniņos un mācībās, tai skaitā starptautiskajās mācībās "Saber Strike 2015", kas norisināsies Baltijas valstīs jūnijā.

Daina Ozoliņa
AM Militāri publisko attiecību departamenta
Preses nodaļas vecākā referente

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI