DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. martā, 2015
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aprīlī notiks jaunsargu 4. līmeņa noslēguma testu nometnes

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rekrutēšanas un Jaunsardzes centra Jaunsardzes departaments aprīlī rīko ikgadējo jaunsargu 4. līmeņa noslēguma testu nometnes, lai pārbaudītu jaunsargu zināšanas un testētu praktiskās iemaņas.

Šogad nometnes tiek organizētas atsevišķi katrā novada nodaļā: no 10. līdz 12. aprīlim Zemessardzes 51. kājnieku bataljona teritorijā Dobelē pārbaudījumus kārtos 1. novada nodaļas jaunsargi, no 17. līdz 19. aprīlim Zemessardzes 22. Kājnieku bataljona teritorijā Valmierā ― 3. novada nodaļas jaunsargi, bet 2. novada nodaļas jaunsargi savas zināšanas un prasmes apliecinās no 24. līdz 26. aprīlim Zemessardzes 2. novada štāba teritorijā Rēzeknē.

Nometnes laikā tiks pārbaudītas gan jaunsargu teorētiskās zināšanas, kārtojot komplekso testu un testu par darbībām ar ieročiem, gan praktiskās iemaņas ― fiziskā sagatavotība, ierindas mācība, darbs ar karti un orientēšanās, tūrisms, lauka kaujas iemaņas, pirmās palīdzības sniegšana un darbības ar ieroci, tajā skaitā granātas mešana un šaušana ar pneimatisko ieroci.

Pēc sekmīgas testu nokārtošanas jaunsargi saņems apliecību par Jaunsargu paraugprogrammas 4. līmeņa pabeigšanu, kas sniedz priekšrocības atlasē dienestam Nacionālajos bruņotajos spēkos, jo, gadījumā, ja ir iegūti vairāk kā 75 punkti no 100 iespējamajiem, tas tiek pielīdzināts Zemessargu pamatapmācības kursam. Iegūtā apliecība liecina ne tikai par jaunsarga zināšanām un praktiskajām iemaņām, bet arī mērķtiecību, ko augstu vērtē arī citās struktūrās.

Tāpat jaunsargiem, kuri sekmīgi būs nokārtojuši noslēguma testus un dokumentāciju Zemessardzes bataljonos, nometnes noslēgumā būs iespēja svinīgi iestāties zemessargu rindās.

Jaunsargu 4. līmeņa noslēguma testu nometnes organizē  Rekrutēšanas un Jaunsardzes centrs sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem ― Zemessardzes 51. Kājnieku bataljonu, Zemessardzes 22. Kājnieku bataljonu, Zemessardzes 2. novada štābu un Nodrošinājuma pavēlniecību.

Papildu informācija: Mācību process Jaunsardzē tiek organizēts, pamatojoties uz «Jaunsargu mācību paraugprogrammu», kas iedalīts 4 līmeņos ― 1. līmenī jaunsargi tiek iepazīstināti ar Jaunsardzes kustību, tiek sniegtas elementāras zināšanas, kas nepieciešamas, lai kļūtu par jaunsargu (jaunsarga kandidāta laiks). 2. līmenī tiek sniegtas vispārējas zināšanas, prasmes un iemaņas, iesaistot jaunieti Jaunsardzes aktivitātēs, veido «interešu kopas», kurās tiek izstrādāti un realizēti projekti. Jaunsargs, teicami pārzinot kādu no apgūtajām tēmām, referenta vadībā māca to citiem jaunsargiem, kļūstot par referenta palīgu. 3. līmenī jaunsargi pilnveido iepriekš iegūtās zināšanas, prasmes un iemaņas, kā arī izstrādājot un realizējot projektus, iegūst zināšanas izvēlētajā speciālajā kursā. Jaunsargs spēj veikt uzdevumus patstāvīgi, vajadzības gadījumā, izmantojot referenta padomu. Patstāvīgi var piedalīties 1.un 2. līmeņa jaunsargu mācību procesā kā palīgs.

Noslēguma, 4. līmenī tiek sniegtas speciālas zināšanas, prasmes un iemaņas, lai jaunsargs, beidzot jaunsargu mācību programmas apguvi, spēj nokārtot noslēguma testu, iegūstot apliecību par  jaunsargu programmas apguvi. Iegūtās zināšanas dod iespēju turpināt mācības NBS Kājnieku skolā ― kājnieka vada kareivja pamatapmācības kursā, 1. līmeņa mācību programmas apguvei.

Vineta Žilinska,
Rekrutēšanas un Jaunsardzes centra
sabiedrisko attiecību speciāliste.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI