DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. martā, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Ārlietu ministrs piedalīsies Augsta līmeņa konferencē par cīņu pret Ebolas vīrusu

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
3. martā Briselē ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalīsies Augsta līmeņa konferencē par cīņu pret Ebolas vīrusu.

Konferences mērķis ir veicināt viedokļu apmaiņu par aktuālo situāciju Ebolas vīrusa epidēmijas kontekstā, vēršot uzmanību, ka vīrusa izplatība joprojām nav ierobežota. Starptautiskajai sabiedrībai ir nepieciešams noteikt konkrētus mērķus un turpmākās rīcības plānu vīrusa ierobežošanai.

Augsta līmeņa konference par cīņu pret Ebolas vīrusu būs pirmā šāda līmeņa starptautiska konference kopš Ebolas vīrusa epidēmijas sākuma 2013. gada nogalē. Ielūgumi uz konferenci tika nosūtīti Rietumāfrikas valstu ekonomikas kopienas dalībvalstīm, ES dalībvalstīm, Austrālijai, Kanādai, ASV, Ķīnai, Krievijai, Korejai, Norvēģijai un Šveicei. Konferencē piedalīsies arī atbildīgo ANO aģentūru pārstāvji. Kopumā konferencē piedalīsies ap 120 delegāciju.

Latvija 2014. gadā piešķīra 40 000 EUR ANO ieguldījumu fondam Ebolas vīrusa izraisītās krīzes risināšanai. ANO fonda uzdevumi: Ebolas vīrusa ierobežošana, inficēto cilvēku ārstniecība, sabiedrisko pakalpojumu nodrošināšana un stabilitātes saglabāšana vīrusa skartajās valstīs.  

Preses un informācijas nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI