DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. janvārī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Latvijas un Zviedrijas ārlietu ministri apspriež aktuālos ES jautājumus un iespējas sadarboties reģiona drošības stiprināšanā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
23. janvārī Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Zviedrijas ārlietu ministri Margotu Valstrēmu (Margot Elisabeth Wallström).

Sarunas laikā tika apspriestas Latvijas prioritātes prezidentūras ES Padomē laikā, īpašu uzmanību pievēršot Austrumu partnerības samitam Rīgā un ES Stratēģijas Baltijas jūras reģionam 6. ikgadējam forumam Jūrmalā. Ārlietu ministri pārrunāja drošības situāciju reģionā un bija vienisprātis par nepieciešamību Baltijas un Ziemeļvalstīm vienoti reaģēt uz Krievijas lidmašīnu bīstamajiem lidojumiem, kā arī pārkāpumu incidentiem. M. Valstrēma pauda gandarījumu par Latvijas un Zviedrijas vienotu skatījumu uz ES ārpolitiku. Ministre uzsvēra Zviedrijas ciešo sadarbību ar NATO un ES drošības nostiprināšanas nozīmīgumu.

Apspriežot krīzes noregulēšanu Ukrainā, E. Rinkēvičs informēja Zviedrijas ārlietu ministri par vizītes Maskavā rezultātiem. Ministri apmainījās viedokļiem par turpmāko ES pozīciju attiecībās ar Krieviju. 

Foto pieejami: http://www.flickr.com/photos/latvianmfa/sets/72157650439437105/

Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments
Preses un informācijas nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI