10. novembrī, 2014
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece piedalās konstitucionālo tiesību pētījuma atvēršanas pasākumā

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece pirmdien, 10.novembrī, piedalījās izdevuma „Latvijas Republikas Satversmes komentāri. Ievads. Vispārējie noteikumi” atvēršanas svētkos.

Uzrunājot klātesošos, Saeimas priekšsēdētāja sacīja, ka mēs dzīvojam pretrunīgā laikā. No vienas puses, daudzi no mums arvien straujākā dzīves ritmā meklē tradīcijas, vērtības, kas būtu gadu desmitos, pat simtos pārbaudītas, stabilas. Savukārt, no otras puses - mēs arī labi apzināmies, ka jebkuram paradumam, regulējumam ir nepieciešamas ja ne izmaiņas, tad vismaz interpretācija un skaidrojums atbilstoši tam, kā mainās pasaule ap mums un mūsu izpratne par to, teica I.Mūrniece.

Šajā kontekstā I.Mūrniece pauda gandarījumu par jauno konstitucionālo tiesību pētījumu, kas apliecina - Latvijas juristu saimes intelektuālais potenciāls ir tik augsts un viņu pilsoniskā pozīcija tik aktīva, lai rastos šādi komentāri un skaidrojumi Latvijas Republikas Satversmei.

Noslēgumā Saeimas priekšsēdētāja pauda pārliecību, ka šie Satversmes komentāri palīdzēs vispusīgāk izprast mūsu valsts pamatlikumu ne tikai juristiem un jurisprudences studentiem, bet arī politiķiem un ikvienam, kas interesējas par Latvijas Republikas vēsturi un tiesisko sistēmu.

Šajā konstitucionālo tiesību pētījumā skaidroti Latvijas valsts un Satversmes pamati, un tā autoru vidū ir arī Saeimas deputāts Ringolds Balodis (NSL), kā arī Saeimas Juridiskā biroja vecākie juridiskie padomnieki Edgars Pastars un Jānis Pleps.

Fotogrāfijas no pasākuma: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157646895898243/

Video:

Saeimas Preses dienestss