31. oktobrī, 2014
TĒMA: Valsts pārvalde

Ministru prezidente: “Citadeles” pārdošanai ir jānotiek EK noteiktajā termiņā

Sakarā ar Latvijas Privatizācijas aģentūras (LPA) valdes atkāpšanos līguma parakstīšana ar bankas “Citadele” investoru notiks, kad tiks apstiprināta jaunā valde. Ministru prezidente Laimdota Straujuma uzsver – valdības lēmums par bankas akciju pārdošanu starptautiskajai investoru grupai, ko pārstāv “Ripplewood Advisers”, ir spēkā un darījumam ir jānotiek Eiropas Komisijas noteiktajā termiņā.

"Uzskatu, ka šobrīd ir nepieciešams parakstīt pārdošanas līgumu, lai jaunie bankas īpašnieki varētu uzsākt darbu pie "Citadeles" turpmākas attīstības, kas dos arī būtisku pienesumu Latvijas banku sektoram un ekonomikai. LPA valdes neprofesionālā rīcība, atkāpjoties īsi pirms līguma parakstīšanas, ir bezatbildīga. Ekonomikas ministra uzdevums ir apstiprināt LPA valdi un organizēt līguma parakstīšanu," uzsver Ministru prezidente.

"Ripplewood Advisors" pārstāvētās investoru grupas piedāvājumu kā labāko iespējamo gan Latvijas ekonomikai, gan bankas turpmākajai attīstībai ir atzinusi gan Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka, kam pieder 25% bankas "Citadele" akciju, gan Latvijas Privatizācijas aģentūras piesaistītais finanšu konsultants "Societe Genenral" un juridiskais konsultants "Linklaters".

"Ripplewood Advisors" ir apstiprinājuši, ka izprot - līguma atlikšana ir tikai tehniskas dabas jautājums. Ņemot vērā, ka Ministru kabinets darījumu ir apstiprinājis, investoru piedāvājums joprojām ir spēkā.

Džeina Tamuļeviča
Ministru prezidentes preses sekretāre