E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9987
Lasīšanai: 3 minūtes

Amata kategoriju piemērošana

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. jūlijā, 2016
Terēza

Labdien, vēršos pie jums ar lūgumu skaidrot MK noteikumus Nr. 66 15. panta būtību, jo manā situācijā darba devēja juristi šo likuma pantu interpretē par sliktu man, jo neņem vērā šī panta pēdējo teikumu, kas, manuprāt, ir saistošs visam pantam. 2015. gada 14. septembrī atgriežoties pēc bērna kopšanas atvaļinājuma, atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem (MK) Nr. 66 15. pantam, man tika piemērota iepriekšējā kategorija 3A. Pēc sešiem mēnešiem tika novērtēta mana darba izpilde, bet atbilstoša kategorija netika noteikta. Atgriešanās brīdi profesionālās pieredzes (gadi) man bija 11.5 gadi, kas atbilstoši uzņēmuma iekšējiem noteikumiem 11+ gadi ir 3B kategorija, līdz ar to arī mans iespējamais atalgojums ir kļuvis lielāks. Sakiet, lūdzu, vai es pareizi saprotu, ka pēc sešiem mēnešiem darba devējam man bija jānosaka atbilstoša kategorija?

A
atbild:
12. augustā, 2016
Finanšu ministrija
Justīne Plūmiņa, valsts sekretāres vietniece budžeta jautājumos

No vēstulē uzdotā jautājuma izriet, ka Jūs, visticamāk, atsaucaties uz uzņēmuma iekšējā normatīvajā aktā  noteikto kategoriju pārskatīšanas kārtību, sasaistot to ar Ministru kabineta 2013. gada 29. janvāra noteikumu Nr. 66 „Noteikumi par valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku darba samaksu un tās noteikšanas kārtību” (turpmāk – noteikumi Nr. 66) normām.

Šo noteikumu normas ir saistošas valsts tiešās pārvaldes iestāžu amatpersonu un darbinieku darba samaksas noteikšanā. No jautājuma nav saprotams, vai esat šo MK noteikumu subjekts, ja, piemēram, strādājat valsts kapitālsabiedrībā, tad minētie noteikumi nav Jums saistoši.

MK noteikumi Nr. 66 nosaka amatpersonai (darbiniekam) tikai 3 piemērojamās kategorijas un neparedz kategoriju sadalījumu apakškategorijās 3A un 3B, kā minat savā jautājumā, savukārt amatpersonas (darbinieka) maksimālais profesionālās pieredzes ilgums (gadi), kas var ietekmēt kategorijas noteikšanu un attiecīgi arī mēnešalgas paaugstināšanu, ir tikai 3, nevis 11 gadi.

 Līdz ar to sniegt precīzu atbildi uz Jūsu jautājumu par kategorijas noteikšanu pēc 6 mēnešiem nav iespējams.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas