E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9819
Lasīšanai: 2 minūtes

Atvaļinājuma periods ir jānoskaidro pie darba devēja

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. jūnijā, 2016
Marta

Labdien! Ar 21.06.2016. došos ikgadējā atvaļinājumā uz 2 nedēļām, manā atvaļinājumā iekrīt 2 svētku dienas – 23. un 24. jūnijs. Vēlos uzzināt, cik dienas man būs apmaksājamas un kurā datumā man jāatgriežas darbā. Paldies!

A
atbild:
22. jūnijā, 2016
Zaida Kalniņa
LV portāls

Lai nerastos pārpratumi, par piešķirtā atvaļinājuma periodu darba devējam ir pienākums darbinieku informēt, piemēram, iepazīstinot ar rīkojumu par atvaļinājuma piešķiršanu.

 Darba likuma 149. pants paredz, ka katram darbiniekam ir tiesības uz ikgadējo četru kalendāro nedēļu darba devēja apmaksāto atvaļinājumu, neskaitot svētku dienas. Tas nozīmē, ka gadījumā, ja atvaļinājuma laikā iekrīt svētku dienas, atvaļinājums jebkurā gadījumā pagarinās par svētku dienu skaitu.

Pagarināšana notiek, pieskaitot pēdējai atvaļinājuma dienai klāt tik dienas, cik bijuši svētki. Konkrētajā gadījumā, ja atvaļinājums ir piešķirts uz divām kalendārajām nedēļām, sākot ar 21. jūniju, pēdējā atvaļinājuma diena būs 6. jūlijs. Jo sakarā ar svētku dienām 23. un 24. jūniju Jūsu atvaļinājums tiek pagarināts par divām dienām.

Ja Jums ir nolīgts normālais darba laiks, darba devējs atvaļinājumā apmaksā tās dienas, kad būtu bijis jāstrādā (DL 75. panta astotā daļa). Pagarinot atvaļinājumu par svētku dienām, tās ir apmaksājamas tikai tādā gadījumā, ja atvaļinājuma pagarinājums iekrīt darba dienā. Jūsu gadījumā apmaksājamās dienas būs 21., 22., 27., 28., 29., 30. jūnijs, 1., 4., 5., 6. jūlijs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 58 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas