NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
17. augustā, 2008
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Tuvplānā

Nevis ārstu nolaidība, bet valdības politika

Publicēts pirms 15 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Medicīnas aprūpes sistēma Igaunijā nedaudz atšķiras no tās, kāda tā ir Latvijā, un daudzi Latvijas iedzīvotāji uzskata, ka kaimiņiem tā esot labāka. Varbūt tā arī ir, bet problēmu šajā jomā netrūkst arī viņiem.

Igaunijas Ārstu apvienības prezidents Andress Kerks televīzijas raidījumā „Terevisioon” atzina, ka veselības aizsardzība nav valdības prioritāte un aicināja valdību to arī atklāti atzīt. Ārstu apvienība kopā ar veselības aizsardzības sistēmā strādājošo Profesionālo apvienību nosūtīja sociālās apdrošināšanas ministrei Maretai Maripū vēstuli ar prasību atklāti pateikt, kas īsti notiek ar veselības aizsardzības finansēšanu. Pēc A.Kerka domām, problēma saistīta ar politisko lēmumu pieņemšanu situācijā, kad veselības aizsardzība nav valdības prioritāte. „Sākot ar 2005. gadu, finansējums veselības aprūpei ir samazinājies. Ja tiešām valdības politika ir tāda – vispirms kļūsim bagāti un tikai tad veseli –, tad mēs to nevaram pieņemt! Ministrs nosaucis mūs par bezatbildīgiem, jo mēs esam atbalstījuši algas paaugstināšanu situācijā, kad inflācija ir 11,4 procenti, un dzirdam, ka valdības locekļi runā par algu iesaldēšanu valsts iestādēs strādājošajiem, skolotājiem un ārstiem. Mums rodas jautājums: vai mēs pieņēmām lēmumus, ka noveda valsts ekonomiku neapskaužamā situācijā, vai to tomēr darīja valdība? Valdība varētu pie strādājošajiem apelēt tikai tad, ja viņi paši atteiktos no algas paaugstinājuma,” uzskata A.Kerks.

"Valdība varētu pie strādājošajiem apelēt tikai tad, ja viņi paši atteiktos no algas paaugstinājuma."

Pamatojoties uz sabiedrības veselības attīstības programmas nepilnībām, A.Kerks gan saskata ministres Maretas Maripū skaistos solījumus un izveidotās attīstības programmas, bet jūt – tukšumu un virzīšanos atpakaļ.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI