NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
Zaida Kalniņa
LV portāls
11. janvārī, 2013
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: E-vide
12
12

Jaunums – LV portāla mobilā versija. Lieto un novērtē: m.lvportals.lv

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

LV portāla mobilā versija – LV portāla jaunākais saturs: ātri un parocīgi tiem, kas ir draugos ar viedajām tehnoloģijām, un no jebkura datora tiem, kas dod priekšroku lakonismam.

LV portāla infografika

Esam īstenojuši mūsu šoruden sākto LV portāla e-vides attīstības projektu „LV portāla mobilās versijas izstrāde”, un no šodienas, 11.janvāra, mobilā versija ir pieejama tiešsaistē. Par šo iespēju noteikti visvairāk priecāsies tie mūsu lietotāji, kas LV portāla saturu iecienījuši pārlūkot no saviem viedtālruņiem un plaukstdatoriem. Mobilās versijas esamība dod iespēju portālu lietot ikvienam interesentam arī no klēpjdatora. Tās uzdevums sniegt jaunāko informāciju salīdzinoši vienkāršā struktūrā.

Tas nav ne pārspīlējums, ne jaunums, ka Latvijā gan kopumā interneta lietošanas rādītāji ir augsti, gan iedzīvotāji e-vidi ar tās strauji augošo tehnoloģiju un rīku piedāvājumu uzskata par saistošu. Īpašas tehnoloģijas mūsdienās ļauj portālu uzturētājiem uzzināt par lietotāju paradumiem. Portālu mobilās versijas ir programmētāju atbildes sūtījums aizņemto, steidzīgo, bet zināt kāro lietotāju gaidām - ātrāka piekļuve un satura ielāde, askētisks dizains, lakoniska vietnes uzbūve.

Pēdējais pusgads arī LV portāla lietotāju vidū iezīmējis skaidru tendenci – ievērojami pieaudzis to lietotāju skaits, kas mūsu saturu pārskata, izmantojot viedtālruņus un planšetes jeb plaukstdatorus. Šī atziņa mūs iepriecināja un deva skaidru signālu un motivāciju uzsākt un īstenot projektu – LV portāla mobilā versija. Darba rezultāts – http://m.lvportals.lv/ - ir "Latvijas Vēstneša" darbinieku ideju kopdarbs, arī programmēšanas darbu veica mūsu IT daļas kolēģis.

LV portāla mobilajā versijā piedāvājam LV portāla pilnās versijas pamatsaturu. Tas ir:

Redakcijas veidotās publikācijas – skaidrojumi, intervijas, likumdošanas izmaiņu apraksti, valsts iestāžu iesūtītie jaunumi (preses relīzes) un citu LV portāla rubriku raksti, kas pieejami, izvēloties navigācijas ikonu "RAKSTI". Izmantojot "IZVĒLNI", publikācijas ir iespējams skatīt sakārtotas pēc noteikta principa, piemēram, rubrikas, jaunākā pievienotā, lasītākā publikācija. Katra no tām atvērta nodrošina iespēju to arī vērtēt, komentēt, pievienot sociālajiem tīkliem. Lietotāju ērtībai un LV portāla specializācijas dēļ pie publikācijām esam saglabājuši sasaisti ar tiesību aktiem (hipersaites) vietnē Likumi.lv.
Iesakām pievērst uzmanību informācijai zem raksta:

  • "ESENCE"  - svarīgākais skaidrojumā un likumdošanas izmaiņu aprakstos;
  • "SAISTĪTIE RESURSI"  - tiesību akti: saites uz dokumentiem vietnē Likumi.lv; citi raksti – saites uz radniecīga temata rakstu.

Jaunākie iedzīvotāju iesūtītie jautājumi, kam LV portāla redakcija kopā ar valsts pārvaldes iestāžu kompetentiem speciālistiem ir snieguši konsultējošu atbildi – "E-PALĪGS" jeb e-konsultācijas. Vietnes lietošanas ērtuma nolūkos e–konsultācijas iesūtīšanas iespēju mobilajā versijā neesam paredzējuši.

Šobrīd aktuālie amatu konkursi, kas publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un publicēšanas dienā vienlaikus jau apkopoti LV portālā atsevišķā sadaļā "AMATU KONKURSI" ar papildu iespējām to lietošanā. Atgādinām, ka pilnajā versijā amatu konkursus var atlasīt pēc vairākiem kritērijiem: reģions, nozare, darba līguma veids (uz noteiktu / nenoteiktu darba laiku).

Piedāvājam arī meklētāju, kas pārlūko visu publikāciju saturu – rakstus, e-konsultācijas, emuārus, preses relīzes (valsts iestāžu iesūtītos jaunumus), bet ne amatu konkursus.  Meklēšanas rezultātos līdzās katram virsrakstam norādīts informācijas veids, piemēram, SKAIDROJUMS, INTERVIJA, E-KONSULTĀCIJA utt.

Iespēja pāriet uz LV portāla pilno versiju ir izvietota vietnes kājenē.

Ar interesi gaidīsim Jūsu atsauksmes un vērtējumu, ko varat izteikt komentēšanas blokā. Saziņai varat izmantot arī e-pastu: portals@lv.lv.

Labs saturs
12
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI