E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4293
Lasīšanai: 2 minūtes

Zemes nomas maksa ir vienošanās starp nomnieku un iznomātāju

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
30. aprīlī, 2014
Arturs Travkins

Labdien! Gribēju noskaidrot, vai ir kaut kādi griesti zemes piespiedu nomas maksai zem neapdzīvotam ēkam? Bijušais zemes īpašnieks ir atjaunojis savas īpašumtiesības uz zemes gabalu, uz kura atrodas mana garāža, un tagad pieprasa nomas maksu, bet pieprasītā nomas maksa, manuprāt, ir nesamērīga ar zemes patieso vērtību.

A
atbild:
09. maijā, 2014
Lidija Dārziņa
LV portāls

Nomas maksa ir labprātīga vienošanās starp nomnieku un iznomātāju. Ja tāda nav iespējama, var vērsties tiesā, ja var pierādīt, ka zemes īpašnieka noteiktā cena ir neadekvāti augsta, piemēram, salīdzinājumā ar citu blakus esošo zemes gabalu nomas maksu.

Likuma „Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās” 4.panta piektā daļa nosaka: ja zemes un apbūves īpašnieki ir dažādi, viņu savstarpējās attiecības regulējamas saskaņā ar likuma „Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās” 12.pantu. Attiecībās, kuras minētais pants neregulē, piemērojami Civillikuma noteikumi.

Zemes nomas maksas ierobežojums (maksimāli 6% no kadastrālās vērtības) attiecas uz piespiedu nomas attiecībām dalītā īpašuma gadījumā, ja uz zemes ir uzbūvētas dzīvojamās mājas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 196 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas