E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27758
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Vai iespējams atbalsts uz nepilngadīgā vārda

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. novembrī, 2022
Laima

Labdien! Vai varu saņemt valsts atbalstu mājas siltināšanai vai saules paneļu uzstādīšanai, ja nekustamais īpašums ir uz nepilngadīga bērna vārda? Vai arī pieteikumu varu iesniegt kā pilnvarotā persona bērna vārdā? Kādi dokumenti tam ir nepieciešami?

A
atbild:
14. novembrī, 2022

Atbalsta programmā mājsaimniecībām, kas noteikta ar Ministru kabineta noteikumiem Nr. 150 “Emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta finansēto projektu atklāta konkursa “Siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana mājsaimniecībās – atbalsts atjaunojamo energoresursu izmantošanai” nolikums” un kuru organizē VARAM sadarbībā ar SIA “Vides investīciju fonds”, finansējums ir pieejams atjaunojamo energoresursu tehnoloģiju iegādei vai mājsaimniecības pieslēguma centralizētai siltumapgādes sistēmai projektēšanai un siltummezgla izveidei. Energoefektivitātes pasākumu īstenošana ēkā šīs atbalsta programmas ietvaros nav atbalstāma.

Atbalstu var saņemt, t. sk. fiziska persona, Latvijas Republikas pastāvīgais iedzīvotājs, kuram zemesgrāmatā nostiprinātas īpašuma tiesības uz atbalsta programmas 9.1.1., 9.1.2., 9.1.3., 9.1.4. un 9.1.5. apakšpunktā minēto dzīvojamo māju vai uz atbalsta programmas 9.1.6., 9.1.7., 9.1.8., 9.1.9. un 9.1.10. apakšpunktā minētās dzīvojamās mājas sastāvā esošo dzīvokļa īpašumu, par kuru šī fiziskā persona iesniedz projekta iesniegumu.

Projekta iesniegumu var iesniegt projekta iesniedzēja pilnvarotā persona. Šādā gadījumā ir nepieciešama pilnvara vai cits dokuments, kas apliecina pilnvarojumu par tiesībām pārstāvēt projekta iesniedzēju konkursā un veikt visas darbības, kas nepieciešamas projekta iesniedzēja pienākumu atbilstošai izpildei saskaņā ar atbalsta programmas noteikumiem. Nepilngadīgu personu gadījumā ir jālūdz bāriņtiesas piekrišana/saskaņojums.

Vairāk par šo projektu varat lasīt Vides investīciju fonda mājaslapā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 214 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas