DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Velo dzīvesstils un kino māksla vienuviet – pievienojies Kino Pedālim

Jau devīto gadu Valmiera kļūs par velo un kino dzīvesstila galvaspilsētu, dodot jaudīgu startu vasaras aktīvajai festivālu sezonai.  

Piektdien, 10. maijā, norisināsies kino nakts pop up kinoteātros Valmierā un tās apkārtnē, savukārt 11. maijā – interaktīvs velo brauciens, kas, turpinot pagājušā gadā veiksmīgi iesākto tradīciju, startēs no Valmiermuižas parka.  

  • 10. maijs – kino nakts 

Uz vienu vakaru Valmierā un tās apkārtnē durvis vērs četri unikāli pop up kinoteātri.  

Kad bija pēdējā reize, kad skatījies kino garāžā, mākslas paviljonā, pilsdrupās vai vienkārši dabiņā? Precīzas vietas un adreses izziņosim jau pavisam drīz, bet, iespējams, jau nojaut, kur varētu mājot šī gada kinoteātri. 

Arī šogad kino programma veidota sadarbībā ar īsfilmu festivālu “2Annas“, un, kā katru gadu, filmu programmā iekļautajās filmās velosipēds ieņem nozīmīgu lomu.  

  • 11. maijs – Kino Pedāļa velo brauciens 

Kino Pedālis lepojas, ka nu jau kopā ar festivālu izaugušas jaunas velo entuziastu paaudzes. Tie, kuri vēl pirms deviņiem gadiem ripinājās “Tip Tap” pedālī vai kopā ar ģimeni pievārēja pirmos “lielos” kilometrus “Ģimenes pedālī”, nu jau pavisam brīvi nomīs “Puspedāli” un ar kāru aci skatās, vai jau šogad pieveiks “Dižpedāli”.  

Kino pedāļa velo brauciens pulcē ģimenes, draugus un visus tos, kam ikdienā patīk pabraukāties ar velosipēdu. Šis ir velo brauciens – festivāls, te nav svarīgi, cik ātri veic maršrutu, galvenais ir piedzīvot, izzināt un izbaudīt.  

Festivāla laikā būs pieejami trīs dažāda garuma, spēju un vēlmju maršruti: 

  • Ģimenes pedālis – 12 km vedīs Valmierā, ar slaidu līkumu pār Dzelzs tiltu (Dzelzīti) un, izmantojot svaigi būvētos veloceliņus, ieriposim Valmieras romantiskākajā rajonā Kārlienā. Šeit būs gan pikniks Gaujas krastā pie Krācītēm, gan velo veiklības stafetes jaunajā trasītē. 
  • Puspedālis – 22 km vedīs uz Mežvidiem. Kurš zina, kur tas ir? Arī Puspedālis izvedīs vēl nebrauktus ceļus, būsiet pārsteigti par piknika vietu pie slepena ezera ar maģisko pirtiņu. Mājupceļā lūkosim seno Iršu parka ceļu, kur Rātsupītei pāri ved vairākus gadsimtus sens tiltiņš.  
  • Dižpedālis – 50 km vedīs caur Pirdriķi uz Burtnieku. Kino Pedāļa vēsturē Burtnieku apciemosim pirmo reizi, un, kas līdz Burtniekam tiks, tam būs savu Gaismas pili ieraudzīt! Protams, neiztiksim bez pāris jaukiem piknikiem un dižās pēcgaršas finišā. 

Jau otro gadu visi maršruti sāksies un noslēgsies Valmiermuižas parkā. Kopīgais starts – sestdien, 11. maijā, plkst. 12.00. Maršrutos dalībniekus vedīs interaktīva spēle, spēlējot to dalībnieku viedtālruņos. Spēles kartē būs redzams gan brauciena maršruts, gan spēles jautājumu kontrolpunkti. Iesakām spēles lietotni “Loquiz” lejupielādēt jau iepriekš. Spēles pieejas kodus festivāla dienā publicēsim gan mājaslapā un sociālajos tīklos, gan starta punktā Valmiermuižas parkā. 

Pateicoties Valmieras novada pašvaldības atbalstam, festivāls apmeklētājiem būs bez maksas. 

Jau tradicionāli Kino Pedāļa velo brauciena dienu bagātina “Tip Tap” distance jeb bērnu velo brauciens ar līdzsvara riteņiem. Arī šogad šis brauciens norisināsies Valmiermuižas pils parkā.  

Festivāla burziņš 

Velo brauciena noslēgumā visi tiksimies burziņā pie Valmiermuižas klēts. Pēc brauciena katrs dalībnieks varēs nobaudīt īpašo Kino Pedāļa zelteri, kas tapis sadarbībā ar “Gardu muti” zīmolu.  

Lieliska atmosfēra, mūzika un brīnišķīgi pavadīts laiks kopā.  

Viss par un ap festivāla norisi atrodams Kino Pedālis Facebook lapā vai www.kinopedalis.lv. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI