DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Precizēta atbalsta maksājumu kārtība pašvaldību un VVD zivju aizsardzībai pilnvarotajām personām

Valdība otrdien, 23. aprīlī, pieņēmusi Zemkopības ministrijas sagatavotos priekšlikumus grozījumiem Zivju fonda nolikumā, paplašinot Zivju fonda pasākuma aktivitāšu sarakstu un precizējot atbalsta maksājumu kārtību pašvaldību un Valsts vides dienesta (VVD) zivju aizsardzībai pilnvarotajām personām.

Atsaucoties Latvijas Pašvaldību savienības ierosinājumam, paplašināts Zivju fonda pasākuma “Zivju resursu aizsardzības pasākumi, ko veic valsts iestādes vai pašvaldības, kuru kompetencē ir zivju resursu aizsardzība (izņemot attiecīgās institūcijas kārtējos izdevumus)” aktivitāšu saraksts. Turpmāk Zivju fonda līdzekļus varēs izlietot arī pašvaldību infrastruktūras attīstībai, kas saistītas ar zivju resursu un ūdeņu kontroli un pārvaldību.

Tāpat, ņemot vērā, ka šā gada 1. janvārī stājās spēkā noteikumu par valsts atbalsta piešķiršanu zivsaimniecības attīstībai no Zivju fonda finanšu līdzekļiem precizētā redakcija1, kurā paredzēta jauna kārtība atbalsta maksājumu piešķiršanā pašvaldību un VVD zivju aizsardzībai pilnvarotajām personām, ir nepieciešams šīs izmaiņas salāgot ar Zivju fonda nolikumu. Tāpēc grozījumos noteikts, ka attiecīgās pašvaldības vai VVD zivju aizsardzībai pilnvarotās personas kredītiestādes kontā saskaņā ar Zivju fonda padomes lēmumu ieskaitīs 40% līdzekļu no valsts budžetā ieskaitītās naudas soda summas par zveju regulējošo normatīvo aktu pārkāpumiem, ko patstāvīgi atklājusi pašvaldības vai VVD zivju aizsardzībai pilnvarotā persona, pirms tam aprēķinot un ieturot iedzīvotāju ienākuma nodokli.

Noteikumi “Grozījumi Ministru kabineta 1995. gada 19. decembra noteikumos Nr. 388 “Zivju fonda nolikums”” stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to publikācijas oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”.

1 Ministru kabineta 2010. gada 2. marta noteikumu Nr. 215 “Noteikumi par valsts atbalsta piešķiršanu zivsaimniecības attīstībai no Zivju fonda finanšu līdzekļiem” 47. punkts

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI