DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Rīgā notiks “Industrijas diena NBS – Uzņēmumu spēju demonstrācijas 2024” 

Trešdien, 24. aprīlī, Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā, Ezermalas ielā 8B, Rīgā, norisināsies “Industrijas diena NBS – Uzņēmumu spēju demonstrācijas 2024”, kurā piedalīsies Ministru prezidente Evika Siliņa un aizsardzības ministrs Andris Sprūds. 

Industrijas dienu plkst. 10.00 atklās aizsardzības ministrs A. Sprūds, Eiropas Komisijas Aizsardzības industrijas un kosmosa ģenerāldirektorāta ģenerāldirektors Timo Pesonens (Timo Pesonen), Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieka vietnieks atbalsta jautājumos brigādes ģenerālis Kaspars Zdanovskis un Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācijas padomes priekšsēdētājs Agris Dundurs.  

Pasākuma mērķis ir aktualizēt aizsardzības industrijai svarīgus jautājumus, kā arī sniegt iespēju Latvijas uzņēmējiem un pētniecības iestādēm iepazīstināt Nacionālos bruņotos spēkus ar Latvijā ražotiem militāras un divējādas pielietojamības produktiem un pakalpojumiem.  

Industrijas dienas laikā notiks paneļdiskusija “Kā Eiropa sevi aizsargā – no  Eiropas aizsardzības industriālās stratēģijas līdz praktiskiem atbalsta instrumentiem”, kā arī būs iespēja uzzināt par aizsardzības industrijas politikas aktualitātēm.  

Tāpat pasākuma apmeklētājiem būs iespēja apmeklēt kādu no paralēlajām sesijām – “Inovācijas un pētniecība – ES un NATO atbalsta instrumenti”, “Sakari, informācijas tehnoloģijas un kiberdrošība”, “Militārās infrastruktūras attīstība”, kā arī “Transports un uzturēšana, ekipējums un bruņojums”, kurās varēs uzzināt par iespējām piedalīties aizsardzības nozares iepirkumos un izmantot ES un NATO atbalsta instrumentus projektu īstenošanai.  

“Industrijas diena NBS – Uzņēmumu spēju demonstrācijas 2024” pulcēs aizsardzības nozares un Nacionālo bruņoto spēku pārstāvjus, uzņēmējus, pētniecības iestāžu pārstāvjus, nozares attīstībā ieinteresētās nevalstiskās organizācijas, kā arī pārstāvjus no Eiropas Komisijas. Paralēli konferencei pasākumā būs iespēja iepazīties ar Latvijas aizsardzības industrijas piedāvājumu vairāk nekā 40 uzņēmumu stendos. 

Pasākumu “Industrijas diena NBS” kopš 2014. gada organizē Aizsardzības ministrija sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotiem spēkiem un Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federāciju. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI