DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

LPS ar Satiksmes ministriju vēlas panākt vienošanos par papildu finansējumu autoceļu un tranzītielu atjaunošanai 

Šī gada 24.aprīlī plkst.13.00 notiks Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) un Satiksmes ministrijas (SM) ikgadējās sarunas, kurās puses plāno vienoties par pašvaldībām būtiskiem jautājumiem autoceļu, sabiedriskā transporta, pasta pakalpojumu un birokrātiskā sloga mazināšanas jomā. 

Sarunas vadīs LPS priekšsēdis Gints Kaminskis un satiksmes ministrs Kaspars Briškens. Tās notiks klātienē LPS mītnē, Mazā pils ielā 1, 4.stāva zālē, Rīgā. Sarunu video tiešraidi varēs skatīties ŠEIT. 

Sarunās plānots vienoties par remontdarbiem nepieciešamo finansējumu  valsts reģionālajiem un vietējiem autoceļiem skolu tīkla reformas kontekstā. Tāpat jārod vienots risinājumus turpmākajai valsts vietējo autoceļu uzturēšanas un  mērķdotāciju politikai  2025 gadam pašvaldību autoceļiem, ielām. Savukārt viens no būtiskākajiem vienošanās jautājumiem būs ilgtspējīgas pilsētu  tranzītielu atjaunošanas politikas izstrāde un solidārs valsts līdzfinansējums tranzītielu uzturēšanai. 

Autoceļu jomā plānots diskutēt arī par pašvaldību autoceļu, ielu reģistrācijas un uzskaites kārtību, aktuālo situāciju valsts vietējo autoceļu nodošanā bezatlīdzības pašvaldības īpašumā un valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas prasību atbilstību drošai sabiedriskā transporta pakalpojumu  nodrošināšanai. 

Pasākumā puses runās par sabiedriskā transporta pakalpojumu tarifu politiku, to ietekmi uz skolēnu pārvadājumiem, kā arī šogad nepieciešamo valsts budžeta finansējumu dotācijai zaudējumu segšanai sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem. Tāpat plānots pārrunāt SM zaļā kursa aktivitātes transporta nozarē un Rail Baltica projekta progresu, pasažieru pārvadājumus pa dzelzceļu, infrastruktūras attīstību un paātrināto maršrutu ieviešanu saistībā ar jaunajiem elektrovilcieniem. 

Sarunu noslēgumā diskutēs par VAS Latvijas Pasts pakalpojumu nodrošināšanu reģionos un pasākumiem administratīvā sloga mazināšanai elektronisko sakaru tīkla attīstībai. 

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI