DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde
1
1

Saeima lems par iespēju skolēniem atteikties no krievu valodas kā otrās svešvalodas apguves

Saeima ceturtdien, 17.aprīlī, otrajā lasījumā skatīs grozījumus Izglītības likumā, lai skolēni varēs atteikties no krievu valodas kā otrās svešvalodas apguves. Plānots noteikt, ja skolēns atteiksies no krievu valodas apguves līdz šī gada 21.jūnijam, tad citu svešvalodu varēs apgūt jau no jaunā mācību gada.

Vēl deputāti otrajā lasījumā lems par grozījumiem Krimināllikumā. Ar tiem iecerēts noteikt kriminālatbildību par mēģinājumu ar dziļviltojuma tehnoloģiju palīdzību ietekmēt vēlēšanu rezultātus.

Tāpat otrajā lasījumā rīt plānots skatīt regulējumu, ar kuru iecerēts vienkāršot kārtību, kādā nenoskaidrotas piederības ēkas savieno vienotā īpašumā ar zemi, kā arī grozījumus, kas paredz pilnveidot kadastrālās vērtēšanas metodiku.

Deputātiem rīt būs jālemj arī par vairāku jaunu likumprojektu nodošanu izskatīšanai Saeimas komisijās, tostarp par grozījumiem, kas paredz iespēju varmākam piemērot elektronisko uzraudzību, lai tādējādi aizsargātu vardarbībā cietušo personu. Tāpat Saeima lems, vai izskatīšanai komisijās nodot grozījumus, kas paredz aizliegt publiskajos iepirkumos piedāvāt Krievijas un Baltkrievijas preces un pakalpojumus.

Rītdienas sēdes darba kārtībā ir arī Saeimas lēmuma projekts par neuzticības izteikšanu kultūras ministrei Agnesei Loginai, kā arī deputātu pieprasījums ministrei par Kuldīgas Mākslas un Humanitāro zinību vidusskolas pārņemšanu Kultūras ministrijas pakļautībā.

Prezidija apstiprinātajā sēdes darba kārtībā ir iesniegtas arī vairākas izmaiņas. Tostarp Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija lūgusi sēdē iekļaut un konceptuāli skatīt jauna Nacionālās kiberdrošības likuma projektu. Savukārt Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija lūgusi iekļaut sēdē grozījumus, kas paredz, ka Skolotāju diena turpmāk tiks atzīmēs 5.oktobrī.

17.aprīļa Saeimas sēdes apstiprinātajā darba kārtībā ir 14 jautājumi. Pēc sēdes plānota atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI